Црвено-бели у финишу сломили Летонце

Црвена звезда – Спартакс 2:0 (0:0)
u
Фото: Tanjug

Фудбалери Црвене звезде  тек у финишу меча успели су да сломе отпор Спартакса из Јурмале у првом колу квалифиација за Лигу шампиона. Готово све време меча  црвено – бели су доминирали, играли боље, али никако нису нашли начин како да погоде мрежу доброг голмана Летонаца Неругалса. Тек уласком високог Павкова, Београђани су успели  пронађу пукотину у одбрани Спартакса и да са два гола реше све дилеме (у првом мечу било је 0:0). Звезда је играла солидно, али се још увек видело да линије тима нису игране, међутим, и таква игра била је довољна за победу. 

Као што се и очекивало фудбалери Црвене звезде од првог минута меча имали су иницијативу, али у првих 45 минута нису успели да пробију бедем испред голмана Неругалса. Покушавали су црвено- бели  преко бокова да направе вишак, али  недостајо је  завршни ударац. Додуше, Звезда је имала је неколико лепих прилика, међутим, навални играчи нису били довољно прецизни. Можда је Немања Милић био је најопаснији  нападач црвено белих у 12. минуту главом са пет метара пребацио гол, пред крај првог дела његов ударац главом   успео је да одбрани голман Спартакса.

У листу стрелаца могао се уписати и Бен, али ни он није био довољно присебан. Потом је центарфор Београђана тукао из слободног ударца, али је Неругалис био опрезан и одбранио лукав ударац. Летонци су се углавном бранили и ретко су прелазили на половину Звезде и у првом делу имали су само једну полуприлику, после контре с леве стране Малејев се нашао у изгледној позицији, али је са 16 метара тукао преко гола.

Друго полувреме почелоје још жешћим нападим Звезде, али као и првом делу Летонци су успешно одловали. „Црвено – бели су и даље преко бокова тражили прилиоке, ређали су се центаршутеви, али омалени Бен није успевао да дође до лопте. Тек уласком високог Павкова, Звезда је како тако успела да у ваздушним дуелима буде равноправна и у  63. минуту имала прву велику прилику: после повратне лопте Радоњић је тукао с десетак метара, али је погодио стативу. Фудбалери Звезде су сабили Летонце на своју половину, играла се нека врста „викторије” и у финишу меча боља игра Београђана уродила је плодом. Повели су „црвено-бели” после корнера с десне стране, Павков је главом на првој стативи само продужио лопту, па Бену није било тешко да неометан са два – три метара постигне погодак. Само неколико минута касније  у листу стрелаца се уписао и Крстичић. Била је то брза акција с десне стране, Стојковић је центрирао, а Крстичић је петом  угурао лопту у мрежу.  

БЕОГРАД: Стадион „Рајко Митић”, гледалаца 22.308, Судије: Улусој (Турска). Стрелци: Бен у 78. и Крстичић у 81. минуту. Жути картони:  Борјан (Црвена звезда), Косорић, Кобзар, Агире (Спартакс).

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА:  Борјан – Стојковић,  Дегенек, Савић , Родић – Јовичић, Ебисилио (Мелег), Крстичић – Радоњић (Јованчић), Милић (Павков) – Бен.

СПАРТАКС:  Неругалс – Шлампе, Косорић , Ошс, Фреиманис – Хонорато, Малејев,

Димитријев – Вишнаковс (Давидов), Кобзар – Сварупс (Агире).

 Г. Ковач

Фото: Tanjug

 КВАЛИФИКАЦИЈЕ ЗА ЛИГУ ШАМПИОНА

Хелсинки – Викингур            3:1 (2:1)

Валета – Кукеши                  1:1 (0:0)

АПОЕЛ (Н) – Судува            1:0  (1:3)

Хапоел (БШ) – Флора          3:1  (4:1)

Малме – Дрита                     2:0 (3:0)

ТНС – Шкендија                   4:0  (0:5)

МОЛ Види – Дуделанж        2:1 (1:1)

Ц. звезда – Спартакс          2:0 (0:0)

Крусадерес – Лудогорец     0:2 (0:7)

Легија – Корк сити               3:0 (1:0)  

КВАЛИФИКАЦИЈЕ ЗА ЛИГУ ЕВРОПЕ

Левски – Вадуз          3:2 (0:1)

Скупи – Ренyерс        0:0 (0:2)

Хонвед – Работнички 4:0 (1:2)

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести