Звезде намерна да тријумфално заврши групну фазу Лиге Европе: Победа доноси 570.000 евра

Фудбалери Црвене звезде прошлог четвртка пласирали су се у нокаут фазу Лиге Европе, па је с те стране вечерашња утакмица са Либерецом (21, РТС 1) условно речено и ревијалног карактера.
Zvezda Liberec
Фото: ФК Црвена звезда

Али, још много тога је у игри: црвено-бели се боре и за побољшање коефицијента и за још који евра који би био значајан за клуб, тако да чета Дејана Станковића и у Чешкој иде на победу. Добра вест  је да су се од коронавируса опоравили Иванић и Родић и да ће бити на располагању стручном штабу.

Црвено-бели су већ пред ову утакмицу поставили два рекорда везана за утакмице наших клубова у групним фазама европских такмичењима. Забележили су најубедљивију победу (5:1 против Либереца) и освојили највише бодова ( десет, наспрам до сада неприкосновених Партизанових девет, када је шеф стручног штаба био Зоран Милинковић). На томе не желе да се зауставе, већ желе да буду још успешнији.


Драговић дефинитивно не долази

Желела је Црвена звезда да доведе Александра Драговића из Бајер Левекузена, али остаће аустријски репрезентативац само пуста жеља.

Спортски директор Бајера Симон Ролфс је јасно поручио да у том клубу озбиљно рачунају на Драговића.

- Драго остаје, игра јако добро и веома је одлучан. Када сам рекао да нам треба сваки играч, којег имамо на располагању, мислио сам и на њега - изјавио је Ролфс.

То је промена у размишљању клуба из Леверкузена, који до пре само неколико месеци није озбиљно рачунао на аустријског репрезентативца српског порекла. Звезда ће појачање на штоперској позицији морати да потражи на неком другом месту.


- Ми смо већ сада направили много, али грешка би била ако бисмо реванш са Чесима схватили као тренинг. Боримо се да клуб поставимо на што вишем месту Уефине лествице и зато желимо нови тријумф. То би нам могло много олакшати посао у наредним квалификацијама. Такође, познато је да наши клубови не леже на парама па је значајан сваки евро. Мотивације имамо напретек и нећемо дозволити Либерецу да лагано одради утакмицу – рекао је сјајни голман Милан Борјан.  Капитен  црвено-белих истакао је још један детаљ.

- Улазимо у финиш јесењег дела сезоне и врло је важно како ћемо га одрадити. Познато је да екипе боље улазе у други део првенства ако први заврше тријумфално. Јесењи смо прваци у Суперлиги, али још увек немамо довољно бодова да бисмо рекли  - ми смо стари – нови шампиони. Партизан се подигао, дише нам за врат тако да морамо добити обе утакмице у првенству пре одласка на одмор. Уколико разочарамо против Либереца могло би се десити да паднемо и то би се можда одразило на наше партије у Суперлиги. Зато желимо да наставимо победносни низ – поручио је Борјан.   

Још један  врло битан детаљ је тај да се Звезда налази у незавидној финансијској ситуацији, плате играчима касне. Због тога су црвено-бели под императивом победе против Либереца јер би на тај начин клупску касу попунили са додатних 570.000 евра. Према играчима постоје дуговања, а управа је обећала да ће их барем свести на минимум до краја године. Уколико црвено - бели славе у Чешкој  онда би  у групној фази зарадили три милиона евра, што би свакако била цифра која би омогућила да се лакше дише.

Дакле, играчи нашег шампиона вечерас не играју само за клуб, већ и за себе.

И. Лазаревић

EUR/RSD 117.2038
Најновије вести