Играло више од 200 ученика

У ОШ,,Жарко Зрењанин“ у Новом Саду одржано је појединачно Општинско шаховско првенство Новог Сада. Првенство је организовано у сарадњи Шаховског савеза Војводине

и Градског шаховског савеза. На турниру је учествовало преко 200 ученика, који су били подељени у осам група тако што су груписана по два разреда од првог до осмог у мушкој и женској конкуренцији.

Турнир је отворио Шаховског савеза Војводине Мирослав Копања. Три првопласирана такмичара из сваке групе су се квалификовали за Регионално такмичење. Победник из сваке групе је добио диплому и књигу од Завода за заштиту споменика Нови Сад.

Победници из група: девојчице први - други разред: Катарина Цвијановић, девојчице трећи - четврти разред: Ања Јовановић, девојчице пети – шестиразред: Дуња Остојић, девојчице седми - осми разред: Асен Сејсенбекова; дечаци први - други разред: Дарио Магловски, дечаци трећи - четврти разред: Лав Пајчин, дечаци пети-шести разред: Вукашин Ђиновић, дечаци седми - осми разред: Дејан Оморјан.

Другог дана такмичења одржано је и екипно такмичење. Победник код дечака је екипа ОШ ,,Коста Трифковић“, у саставу Дејан Оморјан, Јован Врањеш, Ива Вујков и Јован Шербеyија. Код девојчица је победник екипа ОШ ,,Ђорђе Натошевић“, у саставу Петра Супић и Јелена Грујић.

Овогодишње такмичење је показало да акција  Шах у школе даје резултате, јер је у односу на прошлу годину било двоструко више учесника. Акција треба да се продужи још јачим интензитетом у наредном периоду да би се постигли жељени резултати и да би биле обухваћене све основне школе новосадске општине.

С. Недељковић

Бајшани најбољи

У Основној школи ,,Братство – Јединство“ из Бајше одржано је Првенство основних школа општине Бачка Топола. На првенству су учествовали основци из Старе Моравице, Гунароша, Бајше и Бачке Тополе.

Велики успех постигли су Бајшани који су постали екипни прваци освојивши 37,5 поена. За екипу су наступиле девојчице Теодора Јелић, Ивана Товиловић, Јана Милановић и Диана Билицки и дечаци Петар Црњак, Страхиња Радиновић, Миклош Лакатош и Теодор Јелић. Сви су одлични ученици. Друго место освојила је екипа ОШ ,,Стари Ковач Ђула“ из Старе Моравице са 31,5 поена, треће је припало ученицима ОШ ,,Никола Тесла“ из Бачке Тополе са 23,5 поена, док су четврти били њихови суграђани из ОШ ,,Чаки Лајош“ са 20 поена.

И у појединачној конкуренцији ученици ОШ ,,Братство – Јединство“ из Бајше постигли су запажен успех освојивши два злата и три сребра. Миклош Лакатош убедљиво је победио у групи дечака из трећег и четвртог разреда са фишеровских 7 поена из 7 кола. Још једно злато за Бајшу освојила је Теодора Јелић у групи девојчица из седмог и осмог разреда. Бајшанима су такође припала и три сребрна одличја: Диана Билицки (девојчице из првог и другог разреда), Мартин Плетикосић (дечаци из првог и другог разреда) и Петар Црњак (дечаци из седмог и осмог разреда).

В. Миљковић

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести