АБА лига: Црвена звезда савладала Морнар у Бару

Кошаркаши Црвене звезде савладали су Морнар 77:69, у мечу петог кола АБА лиге.
zvezda
Фото: ABA/Mornar-Barsko Zlato

Звезда је победом у Бару дошла до скора 4-1 и тако славила после изненађујућег пораза у Евролиги од берлинске Албе. Морнар је доживео и пети узастопни пораз ове сезоне у АБА лиги и закуцан је за дно табеле.

Морнар је био бољи у првој четвртини. Константно је водио, али није имао значајнију предност, којом би се одлепио, као што је то успела Игокеа када је Звезда доживела први и једини пораз у АБА лиги ове сезоне. Имали су  „плус 5“ после прве четвртине, али на старту друге четвртине Звезда је направила серију 14:0 и дуплирала предност. Одржавали су велику предност, имали су и највећих +12, али су у завршници првог полувремена допустили Морнару да се врати, који је направио серију 7:0. На полувремену, црвено-бели су имали +5.

Звезда је имала једноцифрену предност током читаве треће четвртине, која није прелазила +7. Морнар је константно остајао у игри и имао резултатски прикључак, а у последњих 10 минута ушло се са +6 за Звезду. На старту четврте деонице Звезда долази до +8, али се Морнар поново враћа у игру и смањује на само кош заостатка. На шест минута до краја, Морнар после дужег временског периода долази до изједначења. Затим су и на пет минута до краја повели први пут после првог минута треће четвртине, али Звезда од тада прави серију 8:0 преко Давидовца и Добрића и на три минута до краја долази до +6. Звезда је одржала предност и дошла до победе у Црној Гори.

Звезду су до победе предводили Добрић са 21 поеном и Кузмић са 14 поена и 13 скокова. Ускоковић је постигао 10 поена. Код Морнара истакли су се Луис са 16 и Дејвис и Гордић са по 13 поена. Лазић је додао 12 поена.

Радоњић: Паметном игром дошли до важне победе

Тренер кошаркаша Црвене звезде Дејан Радоњић рекао је да је његов тим паметном игром успео да дође до победе против Морнара.

"На почетку је Морнар диктирао дешавања на терену, а ми нисмо успели да дођемо до игре, посебно у одбрани. У другој четвртини је то било значајно боље, градили смо игру и резултат који смо лако испштали. Тако је био и у наставку, где смо дошли у ситуацију да Морнар преокрене и буде у прилици да нас савлада. Честитам домаћинима на јако доброј игри вечерас", рекао је Радоњић на конференцији после меча.

Тренер Звезде апострофирао је и колико је важно што у победничком расположењу одлазе из Бара у дупло коло у Евролиги.

"Успели смо на крају да будемо добри у оба правца и нешто паметнијом игром у нападу да дођемо до предности коју смо одржавали и на крају дошли до победе која је у овом ритму такмичења и напорима које имамо, заиста значајна. Јер, после тешких дуела које смо имали, укључујући и меч у петак, вечерас путујемо у Београд, сутра за Монако а прекосутра за Милано. Тако да је добро да у добром расположењу идемо на тешка искушења која нам следе", закључио је Радоњић.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести