АБА лига: Игокеа лако победила Звезду и изборила мајсторицу

ЛАКТАШИ: Кошаркаши Игокее изједначили су на 1:1 у полфуиналу плеј-офа АБА лиге, пошто су у другој утакмици победили Црвену звезду са 81:68 (23:13, 22:18, 20:17, 16:20).
a
Фото: Printscreen/ABA liga

Најефикаснији у победничкој екипи био је Ентони Клемонс са 18 поена, док је Един Атић додао 17.

У екипи Звезде истакао се Огњен Добрић са 17 поена, а Дејан Давидовац додао је 12.

Игокеа је доминантно играла на свом терену, од почетка до краја уакмице била је у предности уз сјајан шут из игре.

Основна разлика у првих 20 минута игре створена је у шуту за три поена, где је Игокеа погодила седам од 11 шутева, а Звезда само два из 12.

Екипа Драгана Бајића у уводним минутима меча изузетно је бранила "пик ен рол" нападе Звезде, која се мучила да дође до лаких поена.

Игокеу су у првом полувремену предводили Клемонс, Пот и Атић, док је у екипи Звезде једини расположени био Давидовац.

У прва три минута игре треће четвртине виђене су чак четири техничке грешке, од чега четири на конто Звезде. Игокеа је то искорисила и дошла до 21 поена разлике.

Ситуација се у финишу треће и почетком четврте деонице делимично променила, Звезда је пре свега захваљујући Симоновићу и Добрићу приближила на 11 поена разлика (71:60), али то је било практично све што су црвено-бели успели да ураде.

Трећи и одлучујући меч између Звезде и Игокее играће се у уторак од 18.30 у хали "Александар Николић".

Радоњић: Лоша одбрана и проценат шута из игре узроци пораза
 

Тренер кошаркаша Црвене звезде Дејан Радоњић оценио је вечерас да је његова екипа на данашњој утакмици била у потпуности ван ритма, као и да је узрок пораза лоша игра у одбрани.

Играли смо лоше у одбрани. У нападу смо на почетку створили неколико добрих ситуација за шут, али нисмо погађали. Игокеа је стекла предност и то је касније узроковало да игра не буде онаква какву смо желели, рекао је Радоњић за телевизију Арена спорт.

Звезда је вечерас изгубила од Игокее 68:81 у другом мечи полуфинала плеј-офа АБА лиге.

У наставку је енергија била боља, али нисмо играли одбрану као што смо желели. Имали смо лош проценат шута за три... Наравно да ћемо за мајсторицу направити припрему и учинити све да будемо бољи од Игокее, рекао је Радоњић.

Тренер Игокее Драган Бајић истакао је да је његов тим одиграо "феноменалну утакмицу" током свих 40 минута, а посебно је истакао игру у одбрани.

Као што сам рекао у најави, мислим да морамо да играмо 40 минута, да нам се не понове две утакмице из Београда када 35 минута играмо добро, а онда паднемо. Морам да напоменем дефанзивну игру свог тима, где смо Лојда, Волдена и остале опасне играче под кошем зауставили. Спустити Звезду на 68 поена, то је сјајна ствар, рекао је Бајић.

Он је истакао да његов тим на мајсторицу у Београд путује растерећено, пун самопоуздања, али са жељом да победи и избори финале.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести