АБА лига: Кошаркаши Партизана тешком муком надиграли Морнар

БАР: Кошаркаши Партизана успели су да славе у још једној неизвесној завршници у низу, пошто су у Бару, у 12. колу АБА лиге савладали домаћи Морнар.
p
Фото: Smailagić meč-viner/ABA liga

Гостујући тим до тријумфа је дошао захваљујући одлично одиграном првом полувремену, у којем су направили двоцифрену разлику, коју су, због слабе игре у наставку, били на путу да испусте, али је Смаилагић погодио тројку за плус седам на минут пре краја сусрета и оставио домаћи тим без наде.

Црно-бели су у уводним минутима наметнули свој ритам, играли изузетно агресивно у одбрани, што је за последицу имало доста лаких поена проистеклих из контранапада после изгубљених лопти Барана. Морнар је имао проблема и у позиционој игри, поготово са пикенролом Мадар-Копривица, за који нису имали одговор, па се напад екипе Жељка Обрадовића по правилу завршавао закуцавањем младог центра.

Партизан је у потпуности изгурао домаћи тим из рекета, чији су шутеви са дистанце били неуспешни. Одличну прву деоницу гости су закључили тројком Гласа, за плус 11. Иако је у наставку нападачка продукција црно-белих изостала, Морнар то није успео да искористи у потпуности. Убрзо се Партизан консолидовао и погоцима Смаилагића и Копривице рутински одржавао рано стечено вођство.

После солидно одиграног првог полувремена, уследила је једна од најлошијих четвртина београдског клуба ове сезоне. За седам минута игре у трећој деоници убацили су свега три поена, до краја тек шест, али ни Морнар није бриљирао у том периоду, па су црно-бели пред последњих десет минута водили 49:41. Наставили су се проблеми Партизана и у четвртом кварталу, Барани су пришли на минус пет, али је госте у предности у тим моментима држао Смаилагић својим продорима. Исти актер одбио је и последњи налет домаћег тима, када је на минут пре краја сусрета погодио тројку за 62:55 и донео свом тиму десету победу у АБА лиги.

Партизан се сада са скором 10-2 налази на другом месту регионалног шампионата. У наредном колу екипа Жељка Обрадовића дочекује Мегу.

В. М. Петровић

Морнар – Партизан 64:66 (16:27, 13:16, 12:6, 23:17)

БАР: Хала „Тополица“, гледалаца: , судије: Пукл, Мајкић, Поробић.

МОРНАР: Михаиловић 8, Мићовић 6, Јеремић 8, Живановић, Шеховић 7, Смит 10 (8ск), Гордић 18 (7ас), Ракочевић, Лазић, Марљукић, Миковић, Мозли 7 (7ск).

ПАРТИЗАН: Куруц, Ледеј 11 (7ск), Загорац 4, Аврамовић 5, Копривица 14, Дангубић 2, Смаилагић 18 (7ск), Милетић, Мур 1, Глас 8, Мадар 3 (6ас).

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести