Аба лига: Нови плес Недовића за победу Звезде

БЕОГРАД: Кошаркаши Црвене звезде убедљиво су надиграли Цибону, у седмом колу АБА лиге.
z
Фото: Nemanja Nedović u usponu forme/ABA liga (D. Stjepanović)

Домаћи су сусрет преломили у другом кварталу, када су, на крилима Немање Недовића, који је постигао и победнички кош против Асвела, стекли двоцифрену предност, коју су сачували до краја.

Осокољени победом у Евролиги, на премијери Душка Ивановића, црвено-бели су са много ентузијазма ушли и у ову утакмицу, делом и због тога што су желели да се врате на победнички колосек, после кикса против Задра у претходном колу. Тако је Звезда, пре свега дефанзивно, одлично отворила дуел и дозволила Цибони само три поена у уводних пет минута. Међутим, домаћи су потом погубили мало конце у игри, па су гости преко Бундовића и Аранитовића преокренули резултат. Успели су Београђани потом да подигну ниво игре, али само толико да после првог квартала воде пола коша разлике.

У другом периоду виђена је потпуно другачија слика. Серијом 14:4, коју су иницирали Недовић и Ивановић, црвено-бели су стекли двоцифрено вођство и унели нервозу у редове ривала, који је све теже проналазио пут до коша Звезде. Ипак, главни проблем Загрепчана био је тај што нису могли да зауставе напад супарника – Ивановићева екипа је после првог полувремена постигла 50 поена.

Као што су почели другу деоницу, тако су и у трећој кошаркаши Звезде били решени да отклоне све сумње око питања победника. Поново је дуо Недовић-Ивановић засијао, а то је за последицу имало 20 поена предности за домаћина средином трећег квартала. До краја утакмице, гости нису озбиљније запретили актуелном шампиону АБА лиге, тако да су црвено-бели остварили пету победу у шампионату.

В. М. Петровић

Црвена звезда – Цибона 92:53 (21:20, 29:18, 22:8, 20:7)

БЕОГРАД: Хала „Александар Николић“, гледалаца: 2.321, судије: Николић (Србија), Терлевић (Хрватска), Давидов (Македонија).

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Вилдоза 8, Лазаревић, Митровић 8, Лазић 4, Мартин 4, Добрић 5, Ивановић 10, Недовић 24, Кузмић 6, Петрушев 14, Топић 2, Бентил 7.

ЦИБОНА: Радовчић, Перасовић, Смајлагић, Мајцунић 9, Мазалин 9, Аранитовић 10, Баковић 3, Капуста 7, Љубичић 6, Бундовић 9.

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести