АБА лига објавила идеалну петорку, два играча из Меге

БЕОГРАД: Регионална кошаркашка АБА лига објавила је данас најбољу петорку за сезону 2020/2021, а чак двојица играча долазе из Меге.
kosarka
Фото: freeimages.com

Прва петорка изабрана је гласовима тренера, новинара и навијача, а предводи је млади Филип Петрушев из Меге, а поред њега ту је и Марко Симоновић.

На крилу је Јака Блажич из Цедевите Олимпије, док су на бековским позицијама Никола Ивановић из Будућности и Џордан Лојд из Црвене звезде.

Највише гласова 16,2 одсто, имао је Петрушев, те Лојд са 15,8, Блажич 14,8, док је Симоновић освојио 8,2 одсто гласова, а Ивановић 6,8.

Бранко Лазић најбољи дефанзивни играч у АБА лиги

Капитен кошаркаша Црвене звезде Бранко Лазић изабран је за најбољег дефанзивног играча у регионалној АБА лиги у сезони 2020/21, саопштено је данас на сајту такмичења.

Како се наводи, ова награда се додељује први пут, а Лазић је добио највише гласова тренера, новинара и навијача укупних 14,4 посто, а иза њега остали су кошаркаши Игокее Џеки Крајмајкл (12,8 одсто) и Един Атић (11,8 посто).

Звезда је регуларни део сезоне завршила на првом месту на табели са скором 23-3, а Лазић је просечно бележио 5,5 поена, 1,8 скокова и 0,9 украдених лопти по утакмици.

Драган Бајић тренер сезоне у АБА лиге

Драган Бајић изабран је за тренера сезоне у регионалној кошаркашкој АБА лиги, саопштено је данас на сајту такмичења.

Тренер кошаркаша Игокее добио је највише гласова тренера, новинара и навијача укупно 63,2 одсто, а иза њега су остали тренер Цедевита Олимпије Јурица Големац и стратег Меге Валдимир Јовановић.

Екипа из Лакташа на челу са Бајићем била је најпријатније изненађење у АБА лиги, пошто су са скором 19-7 ушли су плеј-оф, где ће играти против Црвене звезде.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести