АБА ЛИГА Партизан кроз драматичну завршницу до мајсторице

Путника у финале АБА лиге из вечитог дербија одлучиће мајсторица. Кошаркаши Партизана славили су победу над Црвеном звездом у утакмици која је, због важности, била изузетно неквалитетна.
FoNet/Aleksandar Barda
Фото: FoNet/Aleksandar Barda

Више живаца су имали црно-бели у завршници, искористили чињеницу да је Звезди недостајао Регленд и одвели серију у одлучујућу трећу утакмицу.

Почетак меча обележили су промашаји на обе стране и одмах се видело да ће ова утакмица бити много неефикаснија од прве. После нешто више од минут игре било је 5:2 за Звезду и тај резултат је остао на снази наредних пет минута. Иако је било отворених шутева, стрелци су били ван ритма. Слободна бацања Сија донела су предност црно-белима, а преко Цирбеса је Звезда постигла поене после читавих седам минута. На мали одмор отишло се тројком Загорца за 13:9.

Нешто боље је, у поентерском смислу, започела друга деоница меча, а домаћи су контролисали резултат и имали пет поена вишка (20:15), али је убрзо дошло изједначење после поена Перпероглуа. Исти играч је наставио да погађа, али се Партизан експресно вратио у вођство после две погођене тројке Николића (28:25). Поново је Звезди пала концентрација и ослабио скок па је Лендејл са истеком времена донео великих седам поена вишка Партизану (34:27).

Друго полувреме почело је као и прво, наставили су се велики проблеми са шутом на обе стране, а Звезда је упркос промашајима из даљине (17 везаних промашаја за три поена) наставила да покушава. Црно-бели су рано испунили бонус, Звезда то није користила, али због лошег процента шута ниједна екипа није упевала да дође до игре. Бацањима и тројком Човића, те бацањима Лазића, Звезда је успоставила контролу и повела 46:42.

Поново је добро играо Маринковић и одржавао Партизан у игри, прва фигура у гостујућем саставу био је Перпероглу, али је промашио неколико слободних бацања. Активирао се Цирбес под обручима и уз Риверса одржавао предност црвено-белих. Имао је Перпероглу техничку, а почетком последње четвртине зарадио је и неспортску и морао да напусти игру.

Ближио се крај сусрета, а црвено-бели су и даље имали предност, без обзира на врло пожртвовану и чврсту одбрану домаћина. Поенима Пејyа и Давидовца дошао је Партизан до вођства (65:62), али после нерезонских шутева и промашаја Човића који је наставио да одмаже свом тиму. Свега 77 секунди пре краја, Пејy је погодио далеку тројку за великих 68:64,  али је уследило неколико грешака на обе стране и тројком је Берон вратио неизвесност (68:67). Повео је Партизан 70:67, а Звезди је остало нешто мање од пет секунди за евентуални продужетак, али је давидовац промашио тројку и уследила је велика радост црно-белих.

Трећи меч полуфиналне серије на програму је 6. априла од 20 часова.

М. Р.

 

 

 

ПартизанЦрвена звезда 70:67 (13:9, 21:18, 14:22, 22:18)

БЕОГРАД: Хала “Александар Николић”, гледалаца: 7.200, судије: Болтаузер, Пукл, Кољеншић.

ПАРТИЗАН: Н. Јанковић, Пејy 8, Си 4, Маринковић 18, Јарамаз 3, Величковић 7, Загорац 4, Ренфро 6, С. Јанковић 1, Лендејл 10, Гагић 3, Николић 6.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Човић 6, Перпероглу 16, Давидовац 3, Ненадић, Лазић 5, Фаје 4, Берон 7, Добрић 3, Симанић 3, Риверс 6, Цирбес 11, Оџо 3.

 

 

Фото: FoNet/Aleksandar Barda

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести