АБА лига: Партизан убедљив против Крке

Кошаркаши Партизана савладали су Крку 92:45  (18:11, 25:17, 21:6, 28:11). у утакмици петог кола АБА лиге.
partizan
Фото: Aba liga (Partizan NIS/Dragana Stjepanovic)

Црно-бели су и даље једини непоражени у регионалном такмичењу и имају учинак 5-0. У овом сусрету вратили су се у некадашњу кућу, дворану "Александар Николић" и приказали веома добру партију на обе стране паркета.

Од самог старта је врло чврста одбрана красила тим Жељка Обрадовића, па смо тако видели неколико фантастичних блокада, пре свих Родиона Курукса и Грегора Гласа. На другој страни, за нападачке роле и стварање велике разлике био је задужен Американац Кевин Пантер. Партизанов шутер је у првом полувремену постигао четири тројке и готово све су биле далекометне, док је последња у низу била скоро са половине терена.

У тој другој четвртини је захваљујући доброј дефанзиви и разноврсном нападу Партизан лако стигао до двоцифрене разлике и +15 на великом одмору. У трећој деоници наставила се доминација. Обрадовић је извео неколико носиоца игре, али је и поред тога за само 10 минута разлика са полувремена дуплирана. Играчима Крке дозвољено је само шест постигнутих поена у том делу меча, а у једном моменту словеначки тим био је скоро осам минута без поена из игре. Са друге стране, у офанзивном делу није спуштена папучица са гаса упркос томе што су резервисти били на паркету. Распуцао се Грегор Глас, одлично дириговао Јам Мадар, своје минуте користио Родионс Курукс, а закуцавао Душан Милетић. Све је ишло као по лоју за домаћи тим, а тако и остало до краја.

Најефикаснији играч утакмице био је Јам Мадар са 23 постигнута поена, а по 15 су имали Родион Курукс и Кевин Пантер, док је Грегор Глас имао 12. У екипи Крке нико није био двоцифрен, а најбољи Мацура са девет и Коси са осам поена.

Обрадовић: Одиграли смо озбиљно, задовољан сам

Мислим да смо одиграли озбиљну утакмицу, од прве до последње секунде. То је начин на који смо се понашали на свим досадашњим утакмицама и на томе ћемо инсистирати, изјавио је тренер кошаркаша Партизана Жељко Обрадовић после убедљиве победе против Крке (92:45).

" Увек озбиљност, према себи, противнику и оно што је најважније, према људима који долазе да нас бодре и који су вечерас правили фантастичну атмосферу. Вероватно ово није реална слика, пошто је Крка у досадашњем току лиге играла веома добро. Утакмица се завршила онако како се завршила, али понављам још једном, изузетно сам задовољан начином на који смо играли током свих 40 минута", рекао је Обрадовић на конференцији за медије.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести