АБА лига: Пораз Партизана од Oлимпије у Београду

Црно – бели су боље почели, гости су у нападу били смушени, губили су лопте, па су домаћи без већих проблема стигли до двоцифрене предности.
Partizan-olimpija Foto: Youtube/printscreen
Фото: Youtube Printscreen

Имао је Партизан 11 поена вишка на крају прве четвртине, али у другој се распуцала Олимпија, надокнадивши све промашаје из уводне деонице. Погађали су Баyим, Оливер  и Хроват и полако се топила предност српског тима. Стигли су “змајчеки” на поен заостатка (26:25) уз добру зонски или комбиновану одбрану, у којој се домаћи тим није најбоље сналазио. Ипак, захваљујући пре свега високим бројем офанзивних скокова, што им је омогућило већи број шутева, црно – бели су успели да врате опипљивије вођство, зачињено сјајним шутем Вање Маринковића у последњој секунди првог полувремена, када је са удаљености метар – два испред линије за три поена (али свог коша) погодио далекометну тројку која се ретко виђа на кошаркашким теренима, за солидних плус 10 (45:35).

Ипак, брзо су домаћи успели да проспу све што су стекли у првом дели угре. Кренула је Олимпија са серијом 5:0, а како је време пролазило, црно – бели су били све смушенији, уз невероватан број изгубљених лопти, промашених зицера и слободних бацања. Само је офанзивни скок функционисао  на високом нивоу, али узалуд. Са друге стране, опет је прорадио шут Љубљанчана и Олимпија је прешла у вођство.

У последњој четвртини виђена је резултатска клацкалица и све је упућивало на неизвесну завршницу. После грешке Лорбека, 41 секунду пре краја Вилијамс – Гос је поентирао из контре за вођство Партизана 77:76. Љубљанчани су у нападу који је уследио два пута промашили, али оба пута освојили лопту, да би након фаула Лорбек искористио оба слободна бацања. Партизан је имао напад за победу 19 секунди до краја, али се Вилијамс – Гос спетљао, додао до Величковића који је промашио из тешке позиције, па су бодови отишли пут Словеније.

Д. Кнежић


Партизан – Олимпија 77:78   (20:9, 25:26, 13:26, 19:17)

БЕОГРАД: Хла “Александар Николић”, гледалаца: 4.000. Судије: Драгојевић, Радојковић, Савовић.

ПАРТИЗАН НИС: Милер 5, Вилијамс – Гос 16, Тадић, Аранитовић 2, Маринковић 14, Величковић 6 (6 ас), Томић, Пецарски 6, Гавриловић 17 (11 ск), Андрић 3, Стевановић 6, Шалић 2.

ОЛИМПИЈА: Кастрати, Радуловић 4, Оливер 16 (6 ас), Шпан 20, Бубнић 6, Баyим 9, Морган 6, Лорбек 9, Јурчек, Хроват 8 (7 ск).

Партизан и Олимпија, као по навици, и овога пута су одиграли неизветсан меч који је решен у последњим секундама, а гости су синоћ били срећнији и спретнији.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести