АБА лига: У дербију, кошаркаши Партизана се касно разбудили

БЕОГРАД: Кошаркашки вечити дерби у 8. колу АБА регионалне лиге припао је Црвеној звезди. У атмосфери без навијача, екипа Саше Обрадовића наставила је тријумфални низ и остала је једина непоражена на Јадрану.
k
Фото: Kori Volden i Markus Pejdž/ABA liga

С друге стране, нови стратег црно–белих Сашо Филиповски доживео је први неуспех. Осим пада у другој деоници, кошаркаши Звезде држали су ствари под контролом, диктирали су темпо, али је противник ипак у последња два минута успео да уведе дуел у драму.

Партизан је успео пред крај прве четвртине да се у потпуности поврати из понора јер је губио 12 разлике (19:7). Од тада је почела равномерна борба, а црно–бели су захваљујући осцилацијама у игри Звезде, успели други пут на утакмици да поведу после оних уводних 2:0. Захваљујући Мозлију преокренули су на 29:26.

Тражили су црвено–бели начин да се врате на стари пут и то су и успели, па су, како се приближавао крај полувремена, одржавали предност од три поена, а уз две брзе тројке у последњем минуту стигли су и до лепе залихе од 10 разлике – 50:40. Испоставиће се да је ово скупо коштало Партизан, који није могао да се поврати у егал. Звезда је имала и највећих 13 поена предности, док је „парни ваљак“ у пар наврата спуштао заостатак на шест поена. Кад год би му то пошло за руком, црвено–бели су имали спреман одговор.

Нада црно–белих трајала је до последња два минута када је почела и опасно да се назире победа. Са линије слободних бацања стигли су на само кош разлике – 84:82, а потом је Загорац тројком на 30 секунди до краја смањио и на 86:85. Имао је Партизан шансу за тријумф пошто је Рочести у последњем нападу промашио, али је с друге стране Милер–Мекинтајер учинио исто, па је победа отишла у руке Звездиних кошаркаша.

К.Б.

ПартизанЦрвена звезда 85:86 (19:22, 21:28, 25:24, 20:12)

БЕОГРАД: Дворана „Ранко Жеравица“, без присуства публике, судије: Радовић, Болтаузер, Петек.

ПАРТИЗАН: Милер–Мекинтајер 15 (5ск), Загорац 12, Пејџ 6, Дангубић 8, Гордић 9 (6ас), С. Јанковић, Величковић, Н. Јанковић 3, Томас 19, Трифуновић, Мозли 13.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: О'Брајант 9 (8ск), Рочести 8, Хол 5 (5ас), Волден 16, Лојд 18, Давидовац 7, Лазић 6, Рит, Добрић, Симоновић, Јагодић–Куриџа 10, Тери 7 (9ск).

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести