АБА ЛИГА Вечерас дерби у Штарк арени: Партизан - Црвена звезда 

Први вечити кошаркашки дерби ове сезоне биће одигран вечерас у оквиру 8. кола АБА лиге.
Momenat iz prošlosezonskog meča između  Partizana i Crvene zvezde Foto: ABA liga
Фото: Моменат из прошлосезонског меча између  Партизана и Црвене звезде Фото: АБА лига

У правом кошаркашком спектаклу Партизан имаће предност домаћег терена у овом окршају против Црвене звезде. Меч ће бити одигран у Београдској арени, капацитета 20.000 места.

Два велика ривала приближавају се овом мечу са истим укупним резултатом, јер обојица до сада имају 4 победе и 2 пораза у првенству. Поврх свега, Партизан НИС и Црвена звезда мтс су у регионалном такмичењу остварили по 20 победа. Звезда је последњих година била успешнија, јер су црвено–бели освојили шест од последњих седам дерби утакмица против Партизана.

– Спремни дочекујемо вечерашњи меч у коме имамо само један циљ, а то је да славимо. Нажалост, за овај сусрет није нам све ишло потаман. До меча са вечитим ривалом нећемо моћи да одрадимо ни шутерски тренинг. Да човек не поверује, разлог незапамћене ситуације је Србија Маратон, чији је коначни циљ у Штарк арени, па ћемо паркет велике дворане осетити тек на загревању пред сам меч са Звездом. Ни најстарији навијачи Партизана не памте када се догодило то да Партизан на мегдан Црвеној звезди изађе без иједног одрађеног тренинга – рекао је Новица Величковић.

Кошаркаш Партизана ипак верује да ће његов тим успети да све то преброди и да савлада вечитог ривала.

– Амерички кошаркаш Кори Волден је почео са тренинзима након повреде и врло вероватно ће бити у саставу за вечерашњи меч. Волдена је мучила тетива и паузирао је неколико седмица, али сада је повреди дошао крај и враћа се у такмичарски ритам. Очекујем да ће нам бити од велике помоћи – додао је Величковић.

И у Звезди није баш све сјајно. Црвено–бели ће у дерби ући уморни и ослабљени због повреде Стратоса Перпероглуа, а на проблем са коленом жали се и Дерик Браун.

– Због свега тога Партизан је у малој предности. Дерби је увек неизвесна утакмица тако је било, тако је и сада, али у дербију нема фаворита. Утакмица која у уводу има и чињеницу да имамо исти број победа и пораза, као и да ће бити специфична по томе што ћемо је одиграти у „Арени“. Имали смо тешку евролигашку утакмицу у петак која је решавана у продужетку, и имамо само један дан да се освежимо и припремимо за наредну утакмицу. Већ смо били у таквим ситуацијама и то није новитет за нас. Оно што свакако јесте предност нашег ривала је управо то да су свој меч одиграли у среду и да су имали два дана више за одмор и припрему ове утакмице. Нови дерби и нови изазов пред нама. Морамо брзо да остављамо претходне утакмице иза себе, и окренемо се наредним ривалима. У оваквим утакмицама пресуђују већа жеља, енергија, једна лопта и неки детаљи - рекао је играч Звезде Дејан Давидовац.       Г.

 

 

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести