АБА лига: Звезди припао први дерби, сјајни Пер­пе­ро­глу

У уза­вре­лој ат­мос­фе­ри пред пре­ко осам хи­ља­да гле­да­ла­ца, Зве­зда је пре­о­кре­том у дру­гом по­лу­вре­ме­ну до­шла до пр­ве ово­се­зон­ске по­бе­де у “ве­чи­том дер­би­ју”.
zvezda partizan1, fonet abarda
Фото: FoNet

Ка­пи­та­ли­зо­ва­ли су цр­ве­но – бе­ли ве­ћи ин­ди­ви­ду­ал­ни ква­ли­тет, бри­љи­ра­ли су стран­ци – пре свих Пер­пе­ро­глу (трој­ке 5/8,без про­ма­ша­ја за два по­е­на), по­том и Ре­гланд, те је Зве­зда оста­ла је­ди­ни не­по­ра­же­ни тим по­сле 9. ко­ла у АБА ли­ги.

Кре­ну­ли су фу­ри­о­зно цр­ве­но – бе­ли, а био је то шоу јед­ног чо­ве­ка -  Ре­глан­да, ко­ји је по­сти­гао све по­е­не за вођ­ство свог ти­ма од 7:0. А он­да је кре­ну­ла цр­но – бе­ла ма­ши­не­ри­ја у ко­јој су цен­три, Лејн­деј па Јан­ко­вић, по­го­ди­ли по три трој­ке из исто то­ли­ко по­ку­ша­ја! За­хва­љу­ју­ћи та­квим ро­ла­ма, Пар­ти­зан је кра­јем пр­ве де­о­ни­це имао 10 по­е­на ви­шка (22:12), али Зве­зда је ус­пе­ла да сма­њи ту раз­ли­ку. То се на­ста­ви­ло у дру­гој че­твр­ти­ни, ко­ју су цр­ве­но – бе­ли, слич­но као и на стар­ту пр­ве, на­пра­ви­ли се­ри­ју од 5:0. По­том, усле­ди­ла је се­ри­ја про­ма­ша­ја с обе стра­не и три ми­ну­та без по­е­на, да би Пар­ти­зан до пр­вих по­е­на у том пе­ри­о­ду сти­гао тек на­кон че­ти­ри ми­ну­та игре, пре­ко Лен­деј­ла.  Имао је Пар­ти­зан у два на­вра­та де­вет по­е­на ви­шка, али Зве­зда је по­том успе­ва­ла да осми­шље­ним на­па­ди­ма до­ђе до отво­ре­них шу­те­ва, те по­ве­же две трој­ке (Бе­рон и Пер­пе­ро­глу) и оде на ве­ли­ки од­мо­ра са ма­лим за­о­стат­ком (41:38).

Дру­го по­лу­вре­ме по­че­ло је трој­ком Банyе Си­ја, а он­да је Пар­ти­зан ушао у не­ве­ро­ва­тан пра­зан ход и го­ми­лу гре­ша­ка. Ус­пе­ли су цр­но – бе­ли да шест пу­та уза­стоп­но из­гу­бе лоп­ту у на­па­ду, док се са дру­ге стра­не раз­и­грао Пер­пе­ро­глу. Ис­ку­сна еки­па Зве­зде то је ус­пе­ла да ис­ко­ри­сти, те су у не­ко­ли­ко на­вра­та цр­ве­но – бе­ли има­ли 10 по­е­на ви­шка. Пред по­след­њу че­твр­ти­ну, ре­зул­тат је био 51:57.

Ве­ли­ке му­ке у офан­зи­ви за цр­но – бе­ле на­ста­ви­ле су се. Чвр­ста и по­кре­тљи­ва од­бра­на Зве­зде оста­ви­ла је “до­ма­ће” без ре­ше­ња, те­ра­ла их у гре­шке и не­из­гра­ђе­не шу­те­ве, док су са дру­ге стра­не Пер­пе­ро­глу и Ре­гленд за­тр­па­ва­ли кош Пар­ти­за­на. Има­ла је Зве­зда у јед­ном тре­е­нут­ку и 15 по­е­на ви­шка, те је би­ло ја­сно да цр­но – бе­ли не мо­гу до пре­о­кре­та. Све што су иза­бра­ни­ци Ан­дрее Трин­ки­је­ри­ја ус­пе­ли нда до кра­ја ура­де је да сма­ње за­о­ста­так и за ни­јан­су по­пра­ве блед ути­сак из дру­гог по­лу­вре­ме­на.

Д. Кне­жић

Пар­ти­зан  - Цр­ве­на зве­зда 77:71 (22:15, 19:23, 10:20, 20:19)

БЕ­О­ГРАД: Ха­ла “Алек­сан­дар Ни­ко­лић”, гле­да­ла­ца: 8.150. Су­ди­је: Бе­ло­ше­вић, Во­ји­но­вић, По­ро­бић.

ПАР­ТИ­ЗАН: Пејy 12, Си 12, Ма­рин­ко­вић 11, Ге­гић, Ве­лич­ко­вић 5, Пе­цар­ски, Га­ври­ло­вић, За­го­рац, Јан­ко­вић 9, Лен­дејл 18, Га­гић 2, Ни­ко­лић 2 (4ас).

ЦР­ВЕ­НА ЗВЕ­ЗДА: Ре­гланд 19 (6ас), Чо­вић, Ке­шељ 2, Пер­пе­ро­глу 25, Не­на­дић 1, Ла­зић, Фа­је 11, Бе­рон 7, До­брић, Ри­стић, Цир­бес 9 (8ск), Оџо 3.

Фото: FoNet

Томић: Вредније победе у мају; Тринкијери: Ја сам крив

Тренер кошаркаша Црвене звезде Милан Томић рекао је да је његов тим урадио све што је било потребно да победи Партизан у првом вечитом дербију у сезони.

Звезда је савладала Партизан 77:71 и задржала максималан скор у АБА лиги после девет утакмица.

"Одиграли смо борбено и тактички како смо замислили. Велика ствар је што смо зауставили Пејџа и Маринковивћа, нападали Партизан има проблема. Момци су одиграли 100 одсто", рекао је Томић на конференцији за медије после утакмице.

На питање да ли му је ово највреднија победа до сада, Томић је одговорио:

"Ако су највредније ове у децембру, како се зову оне у мају. Не гледам тако".

Тренер Партизана Андреа Тринкијери каже да је преломила трећа деоница коју је његов тим изгубио 10 разлике.

"У трећој деоници нисмо имали права решења у нападу. Жао ми је због пораза, ја сам крив. Екипа је била спремна само за полувреме", додаје Тринкијери.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести