Аба: Звезда у неизвесној завршници победила Партизан

Кошаркаши Црвене звезде победили су Партизан са 70:68 (16:16, 16:18, 20:14, 18:20), у дербију 20. кола АБА лиге.
Dzo Regland/KK Crvena zvezda
Фото: КК Црвена звезда/Џо Регланд

Меч у хали "Александар Николић" завршен је после неизвесне завршнице.

Џо Регланд је погодио бацања и претходно важан кош, а потом је на другој страни Маркус Пејџ промашио тројку за тријумф Партизана, а у последњем нападу Маринковић није искористио напад за продужетак.

Најефикаснији у редовима Звезде био је Регланд са 18 поена, пратио га је Мајкл Оџо са 16, Били Берон је додао 12, а код црно-белих истакли су се Џок Лендејл и Вања Маринковић са по 13.

Победом у дербију, као реванш за пораз из финала Купа Радивоја Кораћа, Звезда је готово извесно "изабрала" Партизан за ривала у полуфиналу плеј-офа регионалног такмичења.

Ц. звезда - Партизан 70:68 (16:16, 16:18, 20:14, 18:20)

БЕОГРАД: Дворана: "Александар Николић". Гледалаца: 5.435, Судије: Милош Кољеншић, Марко Јурас, Урош Николић.

Ц. ЗВЕЗДА: Регланд 18, Човић, Перпероглу 9, Давидовац, Лазић 10, Фаје 5, Берон 12, Ристић, Симанић, Риверс, Цирбес.

ПАРТИЗАН: Н. Јанковић 9, Пејџ 4, Си 2, Маринковић 13, Јарамаз 12, Гегић, Величковић, Пецарски, Загорац 5, Ренфро, 8, Лендејл 13, Гагић 2.

Томић: Било нам је битно; Тринкијери: Једна одбрана и један напад

Тренер Црвене звезде Милан Томић рекао је да је било веома битно да његови кошаркаши вечерас победе Партизан и навео да многе ствари морају да се промене.

"Веома је битно што смо добили утакмицу. Ово је био дерби, знамо шта то значи. Требало је да добијемо после изгубљеног купа. Био је притисак. Морамо да променимо много ствари", рекао је Томић за телевизију Арена после утакмице.

Томић је казао да је примарни циљ адаптација Кеј Си Риверса, који је недавно дошао у Црвену звезду. Посебно је истакао игру Мајкла Оџа.

"Одиграо је, ако се не варам, свих 20 минута. Био је и повређен. Свака му част", навео је тренер Звезде.

Тренер Партизана Андреа Тринкијери рекао је да због пораза не може да буде задовољан игром свог тима.

"Још нисам нашао тог тренера који може да буде задовољан када изгуби утакмицу", рекао је Тринкијери.

Он је навео да је његовој екипи у завршници била потребна једна одбрана, над Џоом Реглендом, као и један добар напад.

Величковић: Имали смо шут за победу...

Капитен кошаркаша Партизана Новица Величковић после пораза од Црвене звезде у вечитом дербију (70:68) у АБА лиги жали за испуштеном приликом у финишу за тријумф.

"Очекивали смо овако тешку утакмицу. Имали смо шут за победу, није ушао...Имамо још две утакмице, где ћемо покушати да потврдимо форму и добијемо их, али и сачекамо полуфинале спремни", рекао је Величковић новинарима после меча.

Крилни кошаркаш се осврнуо и на неефикасну игру током меча.

"Обе екипе су играле добру одбрану, где уопште није лако дати кош. А и на дербијима је притисак већи, то је утакмица која носи највише контаката", закључио је Величковић.

Тријумфом Звезде готово извесно гледаће се вечити дерби у полуфиналу плеј-офа АБА лиге, пошто је Партизан на четвртом месту два кола пре краја регуларног дела.

Оџо: Победа у дербију за самопоуздање

Центар Црвене звезде Мајкл Оџо, један од најзаслужнијих за победу над кошаркашима Партизана (70:68), рекао је вечерас да тријумф његовом тиму доноси велико самопоуздање пред завршницу АБА лиге.

"Ово је добро за наше самопоузадње, за тим и појединачно. Померамо се напред и припремамо за плеј-оф", рекао је Оџо новинарима после меча.

Нигеријски кошаркаш, који је имао 16 поена и девет скокова, осврнуо и на атмосферу током меча.

"Нисам видео да је неко нервозан, јер сам био фокусиран на игру. Тренер увек покушава да нас ослободи тога. Морате да играте без обзира шта се догађа. Мислим да смо то и ми урадили, држали се заједно чак и кад игра није била на нивоу", рекао је Оџо.

Он сматра да Звезда као тим мора да поради на одбрани.

"Као тим морамо да порадимо на одбрани и сигуран сам да ће тренери обратити пажњу на то. Видећемо шта ће да се деси, али имамо још две утакмице и колико далеко можемо да стигнемо", закључио је Оџо.

После оваквог исхода, готово извесно, Црвена звезда и Партизан састаће се у полуфиналу плеј-офа АБА лиге.

М. К.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести