Александар Ђорђевић нови селектор Кине

БЕОГРАД: Српски кошаркашки тренер Александар Ђорђевић нови је селектор репрезентације Кине, објавио је данас менаџер Мишко Ражнатовић.
aleksandar djordjevic
Фото: Tanjug (F. Krainčanić, arhiva)

Дужина уговора није саопштена, а кинески медији наводе да ће српски тренер годишње зарађивати милион долара.

Ђорђевић (55) је прошле сезоне освојио титулу у турском првенству са Фенербахчеом, а потом је напустио клуб из Истанбула. Он је тога тренирао Виртус, Бајерн, Панатинаикос, Бенетон, Олимпију из Милана, као и селекцију Србије. Са репрезентацијом Србије освојио је сребро на ОИ у Рио де Жанеиру 2016, Светском првенству у Шпанији 2014. и Европском првенству 2017. у Турској.

Ђорђевић: Ово је велики професионални изазов

Српски тренер Александар Ђорђевић изјавио је да је велики професионални изазов бити селектор кошаркашке репрезентације Кине.

"Велика је част постати селектор мушке кошаркашке репрезентације Кине! Ово је велики професионални изазов, који сам прихватио са много ентузијазма који је изједначен са одговорношћу који овај посао носи са собом. Пуно рада је пред нама пошто желим да покушам да постигнем највише могуће циљеве", написао је Ђорђевић на свом Твитеру налогу.

Кина је два кола пре краја квалификација изборила пласман на Светско првенство, које ће бити одржано наредне године у Јапану, Индонезији и Филипинима.

Ђорђевић је пре селекције Кине тренирао Фенербахче, Виртус, Бајерн, Панатинаикос, Бенетон, Армани и репрезентацију Србије.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести