Алимпијевић: Тешка недеља иза нас, Задар има квалитет

ЗАДАР: Тренер кошаркаша Црвене звезде Душан Алимпијевић изјавио је да после пораза од ЦСКА и Олимпијакоса у Евролиги екипа има прилику да победом против Задра у АБА лиги има прилику да потврди квалитет.
alimpijevic, fonet aleksandar barda
Фото: Dušan Alimpijević, foto: FoNet (Aleksandar Barda)

"Не очекује нас нимало лак посао у Задру, без обзира што домаћин има само три победе у досадашњем делу сезоне, показао да има квалитет и посебно је неугодан пред својим навијачима у граду који има дугу кошаркашку историју", рекао је Алимпијевић за клупски сајт.

Он је додао да је иза Звезде тешка недеља са две евролигашке утакмице које није одиграла добро, али да меч против Задра мора да одигра ангажовано и борбено.

"Да покажемо квалитет и игру која нас је красила у већини мечева ове сезоне. Након тога следи пауза у АБА лиги, која хе нам добро доћи, јер настављамо у истом ритму у Евролиги. Сви момци су спремни за овај меч, а о 12 играча који ће наступити одлуку ћемо донети непосредно пред почетак", поручио јетренер црвено-белих.

Млади центар Никола Јовановић, како одмиче сезона игра све сигурније и адаптира се на европску кошарку, после успешне колеџ каријере.

"Неугодно гостовање у Задру, против екипе која пред својим навијачима увек одигра максимално ангажовано и борбено. Зато на ту агресивност која их краси у њиховој дворани, морамо да одиграмо и одговоримо истом мером: борбено, ангажовано и тимски. Ако буде тако, можемо да се надамо повољном исходу", рекао је Јовановић.

Утакмица 9. кола АБА лиге између Задра и Црвене звезде игра се сутра од 18 сати у дворани "Крешимир Ћосић".

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести