Амери на ОИ у Токију са Дрим тимом?

БЕОГРАД: Кошаркашка репрезентација Сједињених Америчких Држава (САД) требало би да у најјачем саставу наступи на Олимпијским играма у Токију.
drim
Фото: Youtube Printscreen

Американци очекују нови "дрим тим" који ће вратити славу националној кошарци после разочаравајућег наступа на Мундобаскету, преноси Радио-телевизија Србије (РТС).

Селекција САД коју води тренер Грег Поповић је, због бројних отказа, доживела дебакл на Светском првенству у Кини и завршила га на шестој позицији.

Више од 15 играча је отказало Поповићу, али се сада очекује да сви буду присутни у олимпијском тиму, како била одбрањена златна медаља освојена пре четири године у Рију.

Међу онима који нису играли у Кини су Ентони Дејвис, Бредли Бил, Џејмс Харден, Демијан Лилард, Кевин Лав, Си Џеј Мекалум, подсећа РТС.

Амерички медији пренели су да су и сами играчи спремни да се обавежу на играње за национални тим преко лета, у шта је уверен и спортски директор репрезентације Џери Коланђело.

"Очекујем да се сваки амерички кошаркаш којег позовемо одазове и да ће бити на располагању за коначних дванаест. Прелиминарни списак објавићемо крајем јануара", рекао је Коланђело за Њујорк Тајмс.

Новинар овог листа Марк Стајн је потврдио је да ће до краја месеца кошаркашки репрезентативни програм САД објавити шири списак играча на које ће селектор рачунати.

Од 1992. године САД само једном нису успеле да освоје златну медаљу, и то на на Олимпијским играма у Атини 2004. године, када су се златом окитили Аргентинци.

EUR/RSD 117.1420
Најновије вести