БАСКЕТ 3X3 Лиман одбранио титулу првака

НОВИ САД: Баскеташи Лимана одбранили су титулу првака Рода првенства Србије, пошто су у финалу, одиграном на Тргу Слободе у Новом Саду, савладали су екипу Армагедона резултатом 21:14.
1
Фото: КСС

У састав Новосађана за финални турнир вратио се Александар Ратков, док су до титуле дошли и Михаило Васић, Стефан Којић и Максим Ковачевић, коме је припала и МВП награда. Уз новчану награду, стари-нови шампиони су освојили и слот за мастерс у Дебрецину.

Екипа Армагедона је такође и најбоља екипа домаћег првенства, након лигашког дела, а најбољи стрелац завршног турнира је Јован Антић. Треће место на првенству Србије припало је баскеташима Новог Сада.

Уводне секунде финала протекле су у игри у рекету, али без кошева. Први поен постигао је Ратков с пенала, а затим је Лиман преко Ковачевића дошао до 4:0. Након промашаја на обе стране, Антић је са пенала постигао прве поене за Армагедон, док је Лиман преко Васића повео са 5:2. Борбеном игром, Новосађани су били у прилици да увећају предност, што је искористио Ковачевић са дистанце.

Дуго је екипа Армагедона била без поготка из игре, што је прекинуо Антић ван линије која означава 6,75 метара.

На страни Лимана узвратио је Ковачевић, затим је са пенала за 12:6 погодио Ратков, док је Армагедон кошевима Антића и Рнића пришао на -7. Првом двојком Милошевића, екипа из Смедеревске Паланке је дошла и до -4, али је са пенала прецизан био Којић за 15:9, затим и 17:10.

Баскеташи Армагедона покушавали су игром испод коша да ухвате резултатски прикључак, али прилику са пенала није искористио Весковић, а Лиман је и у наставку био одличан у дефанзивним задацима. До 20 поена Лиманци су стигли двојком Ковачевића, а коначних 21:14 поставио је Ратков са линије слободних бацања.

 

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести