Баскеташи: Држали смо се заједно, заслужено злато

ПАРИЗ: Баксеташ Србије Дејан Мајсторовић рекао је да је цео тим одиграо на виском нивоу и да је феноменалан осећај после освајања треће узастопне титутле шампиона Европе.
basketasi
Фото: KSS

Баскет селекција Србије освојила је трећу узастопну титулу шампиона Европе, пошто је у финалу првенства у Паризу савладала Литванију 20:14.

"Освојили смо по трећи пут Европско првенство, а утисци су феноменални. Јуче смо после лоше одиграног баскета изгубили од Украјине и мислим да је управо тај пораз и био добар по нас - добили смо један шамар. Данас смо играли много боље и знали смо да ћемо одбраном освојити турнир. То смо и урадили јер смо примили 17, 13 и 14 поена. Васић је решио финале са две “двојке”, а потом је Пашајлић узео ствар у своје руке и испробијао Противничку обрану, тако да су њих двојица одиграли пре свега сјајно у нападу, а сви заједно смо играли перфектно у одбрани и заслужено освојили златну медаљу трећи пут заредом", рекао је Мајсторовић за сајт КСС.

И Александар Ратков био је презадовољан након финалне утакимице.

"Нисмо имали пуно времена за тренинг, али мислим да смо показали да смо тим и свако је дао максимум. Држали смо се заједно и резултат није изостао. Атмосфера је била сјајна и било је заиста уживање играти пред нашим навијачима у овом прелепом амбијенту. Драго ми је да смо показали карактер и да смо узели злато", проучио је Ратков.

Михаило Васић захвалио се свима подршци.

"Дали смо све од себе и поправили смо резултат са Олимпијских игара. Надам се да ћемо уз услове које смо имали током припрема и за Олимпијске игре, али и за ово првенство, наставити да освајамо медаље", рекао је Васић.

Мирослав Пашајлић, као новајлија у тиму Србије, проглашен за МВП играча читавог турнира.

"Цео турнир био изузетно тежак, а ми смо се као екипа окупили само неколико дана пре њега. Нов је тим и први пут смо играли заједно. Захвалио бих се свима у Србији који су нас пратили, свим људима у Паризу који су дошли да нас подрже, јер смо имали стварно огромну подршку. Такође бих се захвалио целом стручном штабу - Ждеру, Лукићу, Субашићу и Војкићу, који су били са нама и помогли нам на овом путу, као и Кошаркашком савезу Србије за подршку и услове за припреме. Ипак, највећу захвалност дугујем своји саиграчима", закључио је Пашајлић.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести