Баскеташи Србије победили САД и освојили турнир у Француској

ВОАРОН: Мушка репрезентација Србије у баскету победник је међународног турнира одржаног у француском граду Воарону, пошто је у финалном мечу победила репрезентацију Сједињених Америчких Држава 21:9.
с
Фото: Youtube printscreen/Стефан Стојачић

Последњег дана такмичења, у најбитнијем мечу на турниру, репрезентација Србије пружила је и најквалитетнију игру до сада.

Изузетно квалитена репрезентација САД у саставу: Медокс, Хамел (обојица чланови екипе Принстон), Кинг и Џонс (обојица из екипе Њујорк Харлем), није успела да пружи отпор нашој репрезентацији у изузетној партији коју су пружили наши играчи.

Од првог минута утакмице Србија је “диктирала” темпо и увећавала резултатску разлику, да би на самој средини меча (на 5 минута до краја) резултат гласио 18:3.

На два минута пре краја регуларних 10 минута трајања меча Србија је постигла свој последњи поен за коначних 21:9.

Најрасположенији и најефикаснији у екипи Србије био је Стефан Стојачић, који је постигао осам поена, а пратили су га Дејан Мајсторовић са седам, Александар Ратков са пет кошева и Марко Савић са једним постигнутим поеном.

Стојачић проглашен за најкориснијег (МВП) играча финалног меча, а Мајсторовић је уврштен у најбољи тим турнира уз Американце Џонса и Хамела.

Репрезентација Србије је учешћем на поменутом турниру завршила прву фазу припрема за Олимпијске игре, а наредне акције их очекују почетком јуна.

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести