Баскеташи Србије у полуфиналу Олимпијских игара

ТОКИО: Репрезентација Србије у баскету 3X3 пласирала се у полуфинале Олимпијских игара, након што је данас у утакмици шестог кола групне фазе савладала Летонију 22:16.
Фонет/АП
Фото: Фонет/АП

Раније данас, Србија је савладала Јапан 21:11 и са скором 6-0, као првопласирана из групе, прошла у полуфинале..

Српски тим, у саставу Душан Домовић Булут, Дејан Мајсторовић, Михаило Васић и Александар Ратков, сутра у последњем колу игра против Русије (11 сати).

Полуфинале и финале на програму су у среду.

Наше репрезентативце са трибина су бодрили председник Олимпијског комитета Србије Божидар Маљковић, први потпредседник Жарко Зечевић и генерални секретар Ђорђе Вишацки.

Дејан Мајсторовић је након меча изјавио да је екипа урадила све да оправда улогу фаворита на турниру, и да ће то урадити и у утакмицама које ће бити одлучујуће за освајање одличја.

– Са Летонцима је увек тежак и напоран баскет, играју јако чврсто. Наш план је био да будемо на једном од прва два места у групи како би играли утакмицу мање. План је наравно да победимо полуфинале и финале, не кријемо своје амбиције. Све се више и боље упознајемо на терену, одлично се разумемо, и мислим да као екипа функционишемо како би требало – рекао је Дејан Мајсторовић након завршетка меча.

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести