Басконија за Звезду тежак, али решив задатак

Навијачи Црвене звезде, нажалост, неће моћи уживо да прате евролигашке дуеле кошаркаша, које од 19 часова у хали “Александар Николић” очекује изазовна утакмица против Басконије, актуелног првака Шпаније.
1
Фото: Evroliga

Недостајаће црвено–белима громогласна подршка са трибина, на коју су навикли свих претходних сезона, али због коронавируса гледалиште ће, на велику штету, бити празно. Екипа Саше Обрадовића почела је такмичење у најелитнијем рангу поразом од Фенербахчеа, а сада се у Београду нада повољном резултату, иако ће до њега бити тешко доћи.

Шпански тим са клупе и ове сезоне предводи искусни Душко Ивановић, а екипа је, без обзира на промене у саставу, показала велики квалитет и на почетку домаћег првенства, али и Евролиге убедљивом победом на Реалом.

– Чека нас изузетно тешка и физички захтевна утакмица, јер Басконија игра агресивну, брзу и прецизну кошарку. Ми ћемо покушати, нажалост без наших навијача који би нам много значили у оваквом сусрету, да наметнемо нашу игру, да покушамо да успоставимо наш ритам и из контри тражимо лакше поене – рекао је капитен Звезде Бранко Лазић.

Београђани су прву званичну утакмицу после паузе од шест и по месеци одиграли у Истанбулу, а потом су у Загребу у АБА лиги савладали Цибону.

– Доста играча је први пут играло Евролигу у том дуелу са Фенером, што се приметило у неким деловима, где смо исхитреним потезима завршавали нападе. Тај сусрет може да нам послужи за наук. Верујем да ћемо све те грешке са Басконијом исправити. Значи нам и победа против Цибоне. Одиграли смо јако и агресивно током читавог меча и то треба да нам буде модел за даље – истакао је Лазић.

Два дана пред овај сусрет Звезда је у редове вратила и бека Американца Тејлора Рочестија, који је последњи новајлија у екипи, а највероватније неће имати право да игра данас.

– Било је промена у тиму, али два месеца смо већ заједно и уклапамо се, практично ту смо у завршној фази и бићемо све бољи и бољи – рекао је Лазић.

        К. Б.

 

Данас

 

Зенит – Барселона     (18)

Ц.  звезда – Басконија        (19)

Химки – Жалгирис      (19)

Алба – Бајерн    (20)

ПАО – Олимпијакос    (20)

Милано – Асвел (20.45)

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести