Ђорђевић: Добар почетак, али пут је дуг

ФОШАН: Селектор кошаркашке репрезентације Србије Александар Ðорђевић био је задовољан данас приказном игром свог тима на старту Светског првенства у Кини.
Sasa Djordjevic/Fonet
Фото: FoNet

Србија је убедљиво победила Анголу са 105:59 у првом мечу на Мундобаскету.

Озбиљна утакмица, озбиљан приступ и озбиљна припрема. Добро смо отворили меч, контролисали напад, одбрану, скок, налазили добре позиције за шут. Ово нам даје самопоуздање за наредне мечеве, рекао је Ђорђевић на конференцији за медије после меча у Фошану.

Он је истакао да су његови изабраници добро почели шампионат, али да нема опуштања, јер следи меч против Филипина.

Добар почетак, али тек је почетак. Дуг је пут. Знамо ста желимо, али морамо остати скромни и да спремимо се за следећи меч. Знамо колико су Филипинци страствени и поносни. Морамо сваком мечу максимално приступити. Све зависи од нас, рекао је он.

Селектор је казао да је Немања Бјелица недостајао тиму.

Бјелица имао јак тренинг данас, боље је. Идемо из дана у дан, видећемо како ће реаговати. Недостаје нам, као и сваки играч, закључио је Ђорђевић.

Богдановић: Добра утакмица за све нас

Кошаркаш Србије Богдан Богдановић, после убедљиве победе наше селекције против Анголе на старту Светског првенства са 105:59, рекао је да је битно што су шампионат отворлили на такав начин.

Били смо мало изненађени тиме колико навијача нас подржава овде. Драго ми је да смо турнир отворили победом, рекао је Богдановић после меча.

Кошаркаш Сакраменто Кингса био је најефикаснији са 24 поена, а убацио је пет тројки из седам покушаја.

Била је то добра утакмица за све нас. Сада се окрећемо утакмици против Филипина и једва чекамо наставак шампионата, закључио је Богдановић.

Србија ће против Филипина играти у понедељак од 13.30 часова.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести