Бојовић: Једва чекамо, не долазе Американке сваки дан...

БЕОГРАД: Кошаркашица Србије Миљана Бојовић изјавила је да са нестрпљењем чека почетак квалификационог турнира за Олимпијске игре пред домаћом публиком.
bojovic, tanjug
Фото: Tanjug/T.Radovanović

Србија ће визу за Токио тражити од 6. до 9. фебруара у групи против Сједињених Америчких Држава, Нигерије и Мозамбика у хали "Александар Николић".

"Излишно је трошити речи о томе колико смо узбуђене и колико једва чекамо старт. Надам се да ћемо бити спремне и да ће све утакмице бити решене у нашу корист. Искрено се надам великој подршци публике. Не желим да звучи као клише, али публика ће бити наш шести играч. Надам се да ће доћи да нас подрже и да ће разлог због којих играмо ове утакмице бии додатни моитив. Утакмица против САД је нешто што не можете видети сваки дан, а поготове не у Србији", рекла је Бојовић Танјугу.

Избраницама Марине Маљковић практично једна победа у групи доноси пласман у Токио, па се из тог разлога Србија већ види на олимпијском турниру.

"Не бих рекла да је то баш тако, посебно што ја немам искуства у овим утакмицама. Не познајем ни Нигерију ни Мозамбик, а оно што знам јесте да играју физички јаку кошарку. Мислим да ће бити тешке и неизвесне утакмице. Надам се да ћемо ми то све да изнесемо како знамо".

Плејмејкер пољске екипе Полковице на ЕП прошлог лета, које су организовале Србија и Летонија, вратила се у репрезентацију, али ју је повреда на последњем тренингу пред старт шампионата искуључила из тима који је касније освојио бронзану медаљу.

У новембру прошле године коначно је заиграла у дресу репрезентације у квалификационом "прозору" за ЕП 2021. године, а турниру Београду сада је прилика да са националном селекцијом оде на највећу спортску смотру на свету.

"Олимпијске игре су врх изнад којег нема ништа више, па ће и утакмице бити занимљиве из тог разлога. Нисам још увек дала себи времена да размишљам о томе, јер сам тек из сезоне дошла и зато што су то још увек квалификације. Када се квалификујемо и када прође тих неколико месеци и почну припреме, онда ће то бити прави осећај. Сад сам само узбуђена због тога што сам опет међу овом сјајном групом девојака и радујем се сваком тренингу", закључила је Бојовић.

Кошаркашице Србије први меч на квалификационом турниру за ОИ играју у четвртак против САД од 20 сати.

У суботу од 17 сати ривал је Нигерија, док ће им у недељу у истом термину противник бити селекција Мозамбика.

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести