Браћа Стојачић и Марко Бранковић појачали кошаркаше Херцеговца

Кошаркашки клуб Херцеговац из Гајдобре довео је озбиљна појачања, стигли су баскеташи Стефан Стојачић (игра за Лиман), Страхиња Стојачић и Марко Бранковић из Уба.
stefan stojacic
Фото: Стефан Стојачић, фото: Приватна архива

Најзвучније име је свакако сјајни бек Стефан Стојачић, који је у каријери наступао за Мегу, Црвену звезду, Раднички и НИС Војводину (касније Војводина Србијагас), са којом је 2013. освојио титулу Кошаркашке лиге Србије (КЛС). Са младом репрезентаијом Србије има два европска злата, а 2007. се попео на кров света када је наша селекција на Спенсу савладала Сједињене Америчке Државе 74:69.

- Цела прича око Херцеговца се десила случајно. Преседник клуба Стојан Дангубић и ја смо разговарали о томе где би баскеташи могли да играју, јер коронавирус је много тога променио. Дошли смо на идеју да ојачамо Херцеговац и да покушамо да се пласирамо у виши ранг – рекао је Стефан Стојачић.

У сезони 2012/2013 Војводина Србијагас је освојила прво место КЛС, али стицајем околности није ушла у АБА лигу. Стефан је тада одлучио да се опрости од кошарке. Вратио се, ипак, 2017. у изворну Војводину  на једну сезону и тада је био проглашен најкориснијим играчем. Уследила је пауза, посвећивање баскету, а сада се поново кошаркашки активирао у Херцеговцу, где ће играти заједно са братом Страхињом.

- Први пут ћемо заједно брат и ја делити терен. Био је договор између мене и њега да негде играмо заједно и, ево, Херцеговац је испао идеално решење – казао је Стојачић.

Херцеговац ове сезоне наступа у Првој регионалној лиги север – група Б и у прва два кола је забележио победе. Са тројицом сјајних баскеташа пласман у виши ранг је реалност. 

С. Рудакијевић

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести