Будућност надиграла Морнар и пласирала се у финале АБА лиге

БАР: Кошаркаши Будућности пласирали су се у финале АБА лиге пошто су вечерас у другој утакмици полуфинала плеј-офа победили Морнар на гостовању са 92:81 (27:20, 25:30, 27:17, 13:14).
b
Фото: Printscreen/ABA liga

После резултатске клацкалие на почетку меча, Подгоричани су средином првог полувремена преузели вођство и од тог тренутка је нису испуштали. Морнар је у пар наврата успео да ухвати резултатски прикључак, али је екипа Дејана Милојевића сваки пут успела да одбије налет домаћина.

Одлучујући моменти меча били су у завршници треће деонице, када су Подгоричани направили серију 12:2 и практично стекли недостижну предност.

Најефикаснији у победничкој екипи био је Џејкоб Кобс са 21. поеном, док је Амедео Дела Вале додао 17.

У екипи Морнара истакао се Дерик Нидам са 16 поена, док је Тејлор Смит постигао 12.

Будућност ће у финалу АБА лиге играти против бољег из другог полуфинала у ком се састају Црвена звезда и Игокеа која је данас изједначила на 1:1.

Милојевић: Ми смо бољи тим и прошли смо у финале
 

Тренер кошаркаша Будућности Дејан Милојевић оценио је после вечерашњег пласмана у финале АБА лиге да је његов тим показао да је бољи тим и додао да цени рад и игру Морнара.

Морнар је сигурно најбоља нападачка екипа у лиги, али као што сам рекао, верујем да ће бољи тим проћи. Ми јесмо бољи тим, играмо јако, јако добро... Сви момци су јако пожртвовани, дали све од себе, јако сам задовољан. Јако ценим то што ради Морнар ради и честитам им на успешној сезони, али ми смо бољи тим и идемо даље, рекао је Милојевић за телевизију Арена спорт.

Не могу још увек да се фокусирам на финале, пошто још увек не знам против кога играмо. Свакако, искористићемо да се одморимо, али и припремимо, те свежи уђемо у тај дуел. Надам се да ће атмосфера бити спортка и да ће мој тим дати све од себе, додао је.

Тренер Морнара Михаило Павићевић оценио је да је његова екипа играла "катастрофално у одбрани", као и да је то разлог пораза, те пожелео Будућности да освоји АБА лигу.

"Будућност је играла много боље него у првом мечу у Подгорици. Ми смо били у игри у првом полувремемну, међутим, то је било привидно, јер смо одбрану играли катастрофално. Нисмо могли да зауставимо ништа ''један на један'', а Кобс и Ивановић када играју заједно то не може да се заустави. Кобс је вечерас зашто је најбољи бек у АБА лиги... Ми нисмо вечерас имали довољан број играча на располагању, неки су изашли из повреде, а онда како је текао меч тако се увукла нервоза, једноставно нисмо били на нивоу и Будућност је заслужено ушла у финале".

Заслужена победа Будућности, желим им много успеха у финалу, а даће Бог и да квалитетном игром освоје титулу, додао је Павићевић.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести