Бутулија пред Шведску: Не бојимо се, знамо где води победа

БЕОГРАД: Кошркашица Србије Дајана Бутулија рекла је ће меч са Шведском 4. јула у четвртфиналу Европског првенства бити најважнија утакмица на шампионату.
srb
Фото: EPA/Aniko Kovacs HUNGARY OUT

"Као и увек, четвртфинале је најбитнији меч на шампионату. Ми смо први пут у овако огромној хали и пред нашим навијачима. Биће вероватно и мало притиска, али се надам да ћемо се показати у правом светлу. Верујем и да ћемо прескочити и ову препреку, лако", рекла је Бутулија новинарима после тренинга.

Србија је групну фазу завршила са три победе после велике драме и борбе.

"Време је да кренемо да играмо једну утакмицу од самог почетка. Од старта да будемо концентрисане, више него до сада. Вероватно су нам неке ствари мало и одвлачиле пажњу. Не смемо да губимо време, не сме да буде нити један празан минут меча", осврнула се Бутулија на коментар селекторке Марине Маљковић да играчице треба да схвате да је загревање до 20 сати, а да од 20.30 креће меч.

"Скренула нам је пажњу на то. Протекле три утакмице смо играле мало слабије у првом полувремену и после се тек будиле, када је било и најбитније", рекла је Бутулија.

Ривал Србије за полуфинале биће Шведска, која је у осмини финала избацила домаћина Летонију.

"Победиле су једног домаћина ЕП, сигурно да немају страх да дођу овде и покушају да победе и нас. Спремне смо и још више ћемо се спремити до почетка меча. Оне играју борбену кошарку, али то радимо и ми, још јаче. Не бојимо се. Знамо где нас води победа", рекла је Бутулија, која је имала прилику да игра у Шведској.

"Нисам конкретно играла са девојкама које су сада у репрезентацији Шведске, али познајем њихов менталитет. Колико год да су оне борбене, ми смо борбеније. Колико год да су ''луде'', ми смо још ''луђе''. Мислим да ни у чему не могу да нам парирају", закључила је Бутулија.

Меч између Србије и Шведске игра се у четвртак од 20 сати и 30 минута у београдској Штарк арени.

EUR/RSD 117.1400
Најновије вести