Човић прети: Партизан неће освојити АБА лигу ако не буде крађе

БЕОГРАД: Први човек кошаркашког клуба Црвена звезда Небојша Човић каже да је уверен да Партизан неће скоро освојити титулу АБА лиге, осим ако, како је нагласио, не буде се бавио нечасним радњама.
covic nebojsa/Tanjug arhiva
Фото: Tanjug arhiva

Човић је, гостујући на телевизији Пинк, поновио да је његов тим "покраден" грешкама судија против Партизана у финалу Купа Радивоја Кораћа.

"Никад нећу моћи да честитам некоме на крађи. Да ли је требало да играчи добију неке медаље после свега што се дешавало? Да ли ћу честитати Партизану ако освоји регионалну лигу? Знате како, уколико не буде крађе и муљања Партизан неће скоро освојити АБА лигу", рекао је Човић.

Он је признао да је постојао фаул Билија Берона над Џоком Лендејлом 0,2 секунде пре краја, али да су судије пре тога грешиле на штету црвено-белих.

"Прво, Ренфро није успео да преведе лопту у фазу напада за осам секунди, а као награду је добио два слободна бацања од којих је једно погодио. Затим следи класичан пример прекршаја у нападу Ренфроа. То свакако није био "флопинг" и догодио се на метар и по од судије Миливоја Јовчића, али он ништа није свирао већ је пустио игру и Ренфро је погодио тројку којом је потпуно промениио ток утакмице. То није било све... После слободних бацања Огњена Добрића који промашује оба, исти играч је био брутално фаулиран од двојице играча Партизана, али се ни тада судија није огласио. И како се све то може назвати него брутална крађа у организацији интересних група".

Човић је говорио и о утицају политике на спорт у држави.

"Од 1993. траје покушај да се уништи све што је везано за Црвену звезду. Још од Мирка Марјановића и његове групе траје процес, који је прекинут 2012. и 2013. године доласком Александра Вучића који никада није крио да је велики звездаш, али… Како он помаже Звезди, тако што држава помаже и Партизану, али очигледно је да разноразне структуре поново имају своје сулуде идеје", закључио је он.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести