Дабовић: Меч са САД био припрема за Нигерију

БЕОГРАД: Кошаркашица репрезентације Србије Ана Дабовић изјавила је да је меч са Сједињеним Америчким Државама у првом колу квалификационог турнира за одлазак на Олимпијске игре био припрема за сутрашњи сусрет са Нигеријом.
ana dabovic, fiba
Фото: Ана Дабовић, фото: ФИБА

Србија је синоћ изгубила од САД 88:69 у хали "Александар Николић" у првом колу групе А олимпиијског квалификационог турнира.

"Гледали смо да искористимо утакмицу против Американки да се спремимо за оно што је најбитније, а то је утакмица против Нигерије. Нисмо имали много времена да се спремимо, на окупу смо биле три дана и зато смо морале да тако приђемо утакмици. Да су другачије околности, сигурно да бисмо ушле у меч да победимо као што улазимо у сваки сусрет. Свака девојка је играла, осетила је лопту, салу. Сутра да буде још више публике, прузићемо још бољу игру и надам се да ћемо оставртити оно што је најважније, а то је пролаз на Олимпијске игре", рекла је Дабовић новинарима.

Изабранице Марине Маљковић сутра од 17 сати играју меч против Нигерије, који ће бити кључан за пласман у Токио, а бек српске селекције истиче да се нада гласној подршци навијача.

"Људи можда другачије гледају афричке екипе, као екипе које имају само физикалије. Међутим, у последње време много играчица игра у Европи на озбољином нивоу. Од почетка смо знали да ће бити тежак меч, за то се и припремамо. Зато смо и уткамицу САД гледали на тај начин, да се пиремимо за сутра. Надам се да ћемо енергетски боље прићи, да ћемо све од себе и надам се да ћемо са пуном халом славити против Нигерије", закључила је Дабовић.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести