Далипагић: Србија са Јокићем може да победи и САД

БЕОГРАД: Легендарни кошаркаш Дражен Далипагић изјавио је да верује у успех репрезентације Србије на предстојећем Светском првенству у Кини, посебно због повратка Николе Јокића, али и да ни звезда Денвера није гаранција за освајање златне медаље.
nba jokic
Фото: Tanjug (AP Photo/Thomas Boyd)

За разлику од претходних година, јачи смо за Јокића. За прављење добрих резултата најважније да имате добру хемију. Неће бити оно "Дошао Јокић, ето злата", јер тако не може. Имамо добру екипу, можемо да победимо све, па и Американце, али исто тако може да нам се догоди, ако се не направи добра атмосфера, да изгубимо од Литваније, Шпаније.. Најважније да су сви они добри момци и да желе да играју за своју земљу. Сигуран сам да Сале Ђорђевић најбоље зна шта треба да ради, рекао је популарни Праја.

Он се осврнуо и на АБА лигу, истичући да је најквалитетније такмичење на овим просторима, али и да сматра да ће Црвена звезда наредне сезоне имати најбољи тим у АБА лиги без премца.

АБА лига наредне сезоне биће заиста добра. О квалитету још је рано да причамо, јер морамо да видимо у каквим саставима ће екипе почети сезоне. Моје мишљење је да ће Звезда и ове сезоне бити без премца, јер ће бити и учесник Евролиге. То подразумева да има јак тим, видим да су се појачала Гистом, који има евролигашко искуство, вратили се Џенкинс и Кузмић, а остаће и костур екипе из претходне сезоне. Тако да су они први фаворити за освајање АБА лиге, рекао је Далипагић.

Далипагић, МВП Светског првенства 1978. и најбољи играч Европског првенства 1977. године, подсетио је да је Звезда последњих година славила против скоро свих великих клубова и била хит Евролиге.

Сада желе корак више, а то је да се пласирају међу осам најбољих, што би био велику успех, а то подразумева респектабилан играчки кадар. У сваком случају то је добро за српску кошарку, али и кошарку на овим просторима, поручује бивши ас Партизана.

Он верује и да ће Партизан имати велике амбиције следеће сезоне са амбицијама да отме титулу Звезди на Јадрану и врати се у Евролигу.

Довели су Немању Гордића, видећемо какав састав ће да направе. Спомињу се још неки играчи, стигли су Американци. Будућност је прошле сезоне играла елитно европско такмичење, али тренутно нисам још упознат са детаљима око тима за наредну сезону. Њихов председник Драган Бокан је амбициозан човек, видим да Црна Гора преко кошарке хоће да направи нешто добро и запажено, пошто нисам сигуран да у фудбалу то могу да учине на истом нивоу. Мени је то све добро, играли су Евролигу што је одлична прилика за промоцију државе и кошарке у тој земљи, закључио је он.

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести