Данас почиње нова сезона у АБА лиги: Звезда и Партизан јуре трофеј

После више од пола године паузе, кошаркашка АБА лига се враћа на терене.
zvezda partizan
Фото: Огњен Кузмић у борби са играчима Партизана, фото: АБА лига

Међу главним фаворитима за освајање титуле су као и у претходним годинама Црвена звезда, Партизан, Будућност и Цедевита Олимпија. Црвено и црно-бели у нову сезону улазе са новим тренерима. Саша Обрадовић је преузео кормило Звезде, док је парни ваљак за новог шефа стручног штаба поставио Владу Шћепановића.

Клуб са Малог Калемегдана је доста изменио тим у односу на претходну сезону, а ту и је и нови тренер, па је питање како ће Звезда изгледати на старту такмичења. Отишли су неки од битнијих играча, као што су Били Берон, Чарлс Џенкинс, Лорензо Браун и Стратос Перпероглу, а стигли су Џордан Лојд, Кори Волден и Емануел Тери. Са друге стране, осим одласка Волдена, Партизан је задржао уигран тим, а доведени су Коди Милер Мекинтајер из Цедевите и Ерик Мика из Сакраменто Кингса. Шћепановић је већ радио са играчима као помоћни тренер, па се може рећи да црно-бели на старту имају благу предност у односу на Звезду.

Поред вечитих ривала ту су и озбиљни кандидати за трофеј Будућност и Цедевита Олимпија. Подгорички тим није мењао тренера, па ће и у новој сезони тим водити Петар Мијовић. Доведени су играчи са НБА искуством Вили Рид и Рашад Вон, а стигао је и Мелвин Еџам из Уникахе. Цедевита је попут Звезде доста променила играчки кадар. Отишли су Марко Симоновић, Мајк Цирбес, Доминик Артис и Коди Милер Мекинтајер, а доведени су:  Кендрик Пери, Мангок Матјанг, Рион Браун и Џерод Џоунс. Такође, тим је појачао и искусни хрватски кошаркаш Роко Лени Укић.

Извесно је да нас очекује веома узбудљива сезона АБА лиге, поготово што се такмичење наставља после више од пола године.

С. Рудакијевић

Данас

ФМП – Приморска       (20)

Сутра

Игокеа – Мега   (17)

Будућност – Сплит      (19)

Партизан – Борац       (22)

Недеља

Задар – Морнар (17)

Цедевита Олимпија – Крка (20)

Понедељак

Цибона – Црвена звезда     (18)

EUR/RSD 117.1420
Најновије вести