Дангубић: Против квалитетне екипе мора да се игра 40 минута

БЕОГРАД: Кошаркаш Партизана Немања Дангубић рекао је да је победа против Цедевита Олимпије битна за самопоуздање екипе за наставак такмичења.
dangubic
Фото: Youtube Printscreen

Изабраници Влада Шћепановића синоћ су у 4. колу АБА лиге победили словеначки тим 86:77, што им је други тријумф на Јадрану, а трећи у низу у свим такмичењима.

"Квалитетног противника не можемо да добијемо у првом полувремену или било којој четвртини, Моорамо да играмо свих 40 минута и да дођемо до победе. Битан тријумф против екипе као што је Цедевита, да наставимо победнички низ и да добијемо самопоуздање Направићемо анализу и сигурно да ћемо неке ствари још да побољшамо и да са добром енергијом и самопоузадњем наставимо и да у среду дочекамо Еврокуп", рекао је Дангбић за ТВ Партизан после утакмице.

Крилни кошаркаш, који се са 10 поена и четири скока био је један од најбољих у победи Партизана, рекао је да му добра у игра у одбрани даје самопоуздање у офанзиви.

"Покушавам да се тако уводим у меч. Покушавам да у фокус уђем кроз одбрану. На неке детаље које добијам од клупе, трудим се да не правим много грешака. Кроз напад, у ситуацијама које ми саиграчи направе, покушавам да искористим на најбољи начин. Дванаест играча треба да донесе допринос у оба смера и да кроз утакмице напредујемо", рекао је Дангубић.

Највише проблема црно-белима задао је Јака Блазич, иако се очекивало да то буде Кендирик Пери.

"Јака игра у добром ритму већ неколико сезона. Цедевита доста игра преко њега и користе снагу његовог десног продора. Цела екипа мора да буде макисмално концентрисана и мислим да смо то у другом полувремену боље бранили. Перија смо много боље чували и одиграо је лошију утакмицу", закључио је Дангубић.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести