Дангубић завршио сезону; Алимпијевић: Потребна мобилизација

БЕОГРАД: Тренер кошаркаша Црвене звезде Душан Алимпијевић, пред дуел са Морнарном на старту плеј-офа АБА лиге, поручио је да је потребна мобилизација свих у клубу јер многи желе да “скину” црвено-беле са трона на Јадрану.
Dusan Alimpijevic/ANDREJ CUKIC
Фото: EPA/ANDREJ CUKIC

Целе сезоне причамо о овом циљу, сада смо му се приближили. Сви знамо колики је значај такмицења и да је улог Евролига. Сви желе да склоне Звезду са првог места, видите шта се дешава око клуба. Јасно је, цео клуб мора да се мобилише, рекао је Алимпијевић на конференцији за медије.

За противника Морнар из Бара има велико поштовање због, како је нагласио, одличних игара ове сезоне.

Заслужено су у плеј-офу, ценим шта су све урадили. Пуни су самопоуздања, видим да причају да нас се не плаше, 10 пута то наглашавају, али ми то говори баш супротно, рекао је млади тренер и додао да га радује игра екипе у последња два меча када су савладани Цибона и Валенсија.

Како истиче, додатну веру даје хала “Александар Николић” у којој је Звезда ове сезоне изгубила само два пута, од Химкија и Панатинаикоса.

Кад играмо код куће циљ је јасан, без обзира на име противника, навео је Алимпијевић.

Лоша вест за црвено-беле је што је крилни кошаркаш Немања Дангубић највероватније завршио сезону због повреде.

Био је у Минхену због проблема са коленом који траје неколико сезона. Не желимо ризик, најбитније нам је здравље играча. Сигуран сам да постоји решење за повреду. Њему је најтеже, закључио је Алимпијевић.

Прва утакмица полуфинала плеј-офа АБА лиге Црвена звезда - Морнар игра се сутра од 19 сати у хали “Александар Николић”.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести