Даниловић: Почињемо преговоре са Пешићем

БЕОГРАД: Прослављени стручњак Светислав Пешић први је кандидат за упражњено место селектора кошаркашке репрезентације Србије, потврдио је Тањугу председник Кошаркашког савеза Србије (КСС) Предраг Даниловић.
pedja danilovic, yt printscreen
Фото: Youtube Printscreen

Након што је са Игором Кокошковим споразмно раскинута сарадња, Даниловић је у изјави Танјугу рекао да це КСС учинити све да Пешић преузме кормило селекције коју ове јесени очекује старт у квалификацијама за Мундобаскет, а наредне године и учешће на Европском првенству.

"Током ове недеље почећемо преговоре са нашим трофејним струцњаком Светиславом Пешићем. Сви знамо колико је он велико тренерско име, тако да нема нимало сумње да би његово ангажовање на клупи наше репрезентације било најбоље решење“, рекао је Даниловић и потом додао:

"Уложићемо максималне напоре да постигнемо договор са господином Пешићем, који је нашој кошарци у прошлости већ донео историјске успехе и трофеје. Искрено, надам се позитивном исходу, а о резултатима тих преговора јавност ћемо обавестити у најскорије време“, закључио је Даниловић.

У богатој тренерској каријери Пешић је вец обављао функцију селектора државног тима са којим је 2001. освојио злато на Европском првенству, а годину дана касније и титулу светског првака.

То је уједно била и последња златна медаља за репрезентацију на великим такмичењима.

Такође, Пешић је као селектор и са репрезентацијом Немачке био шампион Европе 1993. године.

Са клубовима у бившој Југославији, Немачкој и Шпанији освојио је цак 14 трофеја у домацим такмицењима, а на међународној клупској сцени има пехаре Евролиге, ФИБА Еврокупа и Купа Радивоја Кораћа.

Остао је упамћен и као творац једне од најталентованијих генерација на челу са Дивцем, Ðорђевицем, Рађом и Кукоцем, са којом је 1987. године у Бормију стигао до титуле јуниорског првака света.

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести