Џенкинс: Звезда ми помогла да постанем бољи играч

МОСКВА: Нови кошаркаш Химкија Чарлс Џенкинс рекао је да му је време проведено у Црвеној звезди много помогло да постане бољи играч.
Tanjug
Фото: Tanjug

Американац је овог лета напустио Звезду после три сезоне из два мандата због позива амбициозног и богатог клуба из Подмосковља.

"Много ми је значило што сам играо за Црвену звезду. Био сам тамо три сезоне и много су ми помогли да постанем бољи играч", рекао је Џенкинс за сајт руског клуба.

Он је поручио да га бивши саиграч Џереми Парго наговорио да се из САД пресели у Европу, где је прво прихватио понуду Црвене звезде, а потом и миланског Арманија пре повратка у Београд.

"Моје НБА искуство је било веома кратко, у првој години сам играо, а у наредној нисам. Звезда ми је помогла да се брзо адаптирам на Европу", додао је он.

Према његовим речима одлуку да потпише за Химки донео је јер руски клуб има високе циљеве у Евролиги, као и због рада са тренером Јоргосом Барцокасом.

"Велики сам пријатељ са Робијем Хамелом, који је прошле сезоне играо у Химкију и рекао ми је пуно лепих ствари о клубу", закључио је Џенкинс.

Џенкинс је са црвено-бели за три сезоне освојио укупно седам трофеја, међу којима по две титуле АБА лиге и Суперлиге, уз три Купа Радивоја Кораћа.

EUR/RSD 117.1400
Најновије вести