Дино Радончић: Важно је стрпљење

Кошаркаш шпанске екипе Канаријас  Дино Радончић у овим тешким временима има поруку за Зрењанинце, житеље града у којем је одрастао.
Приватна архива/Дино Радончић
Фото: Приватна архива/Дино Радончић

Дино је већ десети дан у кућном карантину, у граду Санта Круз де Тенерифе. Тренинзи су отказани, а он самоиницијативно одржава кондицију, вежбајући у затвореном са теговима и гумама. Сада има много више времена и за комуникацију, а на вези је и са другарима и пријатељима у Зрењанину, граду у којем се школовао и провео детињство.

– Моја порука људима у Зрењанину и Србији је да остану у кућама и најозбиљније схвате сва упозорења, упутства и ограничења. И ја сам у почетку мислио да ово са короном није толико опасно, али сам брзо схватио да није тако и из куће више не излазим – рекао је  Дино Радончић за “Дневник”.

Он каже да је у Шпанији драматично. Не сме се на улицу, кретање је ограничено, отказани су летови, а најављују да тек следи прави удар вируса, за две недеље.

– Будимо стрпљиви, да прођемо са што мање последица кроз овај пакао, а онда да  се у неким бољим временима видимо у Зрењанину – поручује Дино.   

Ж. Б.

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести