Дивац поднео оставку место генералног менаџера Кингса

САКРАМЕНТО: Владе Дивац поднео је оставку на место генералног менаџера Сакраменто Кингса.
vlade divac, FICA6018
Фото: Vlade Divac, foto: Dnevnik (Ф. Бакић)

Сакраменто, који ни ове сезоне није успео да се домогне плеј-офа, 14. сезону за редом, објавио је на свом сајту да је Дивац поднео оставку.

"Била ми је част и привилегија да радим као генерални менаџер Кингса. Желим да се захвалим Вивеку на прилици и невероватним колегама са којима сам имао задовољство да сарађујем током свог мандата. Сакраменто и Кингси ће увек имати посебно место у мом срцу и желим им све најбоље у будућности", поручио је Дивац.

Њега ће, за сада, мењати Џо Думарс, доскорашњи саветник, али ће он бити укључен и у потрагу за новим генералним менаџером, преноси РТС.

"Ово је била тешка одлука, али верујемо да је ово најбољи пут да направимо победнички тим који наши навијачи заслужују. Захвални смо Владу на лидерству, посвећености и тешком раду на терену и ван њега. Он ће заувек бити део породице Кингса", изјавио је власник франшизе Вивек Ранадиве.

Дивац је у Сакраменто дошао 2015. године као саветник. Исте године постао је потпредседник кошаркашких операција и генерални менаџер.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести