ДНЕВНИК САЗНАЈЕ Мута Николић нови тренер Војводине

Мирослав Мута Николић од четвртка је нови тренер Кошаркашког клуба “Војводина” из Новог Сада, након што је руководство клуба, изабрано на скупштини у уторак, постигло споразум са искусним стручњаком.
muta nikolic, kkpartizan.rs
Фото: kkpartizan.rs

– Првенство је почело, мало смо закаснили, али крећемо озбиљно да радимо. Мораћемо у ходу да се сналазимо. Тренутна екипа је изузетно млада, тако да јој у догледно време треба прикључити три или четири искусна, квалитетна играча. Нисам тренер који се задовољава таворењем, па желим да након ове сезоне, која ће бити усмерена на стабилизацију клуба, кренемо да градимо тим који ће бити кадар за више домете. Желимо да вратимо Војводину где јој је место – рекао је за “Дневник” Мирослав Николић.

Остаје још да се договоре детаљи сарадње, а уговор са Николићем ће вероватно бити потписан на четири године, што је јасан показатељ да са провереним стручњаком Војводина жели сарадњу на дуже стазе. То је идеја и новог председника клуба проф. др Богдана Кузмановића.

– Драго ми је да смо се договорили са искусним тренером какав је господин Николић и убидели га да се прихвати озбиљног и одговорног посла – каже председник КК Војводина. –  За почетак, морамо дати све од себе да стабилизујемо клуб, који је затечен у тешкој ситуацији. Са новим шефом струке надам се да смо започели процес у ком ће Војводина ући у ред најбољих клубова у Србији.

Д. Кнежић

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести