Документарац за Партизанову кошаркашку сезону 2009/10

БЕОГРАД: Сезона 2009/10, једна од најуспешнијих у историји КК Партизан, биће овековечена документарним филмом.
п
Фото: Youtube Printscreen

"О сезони 2009/10 је у протеклих 10 година испричано много, али са ове временске дистанце, биће занимљиво видети комплетну слику. Колико је јака љубав према клубу, колико снага воље може донети и колико ова прича може да инспирише нове генерације, сазнаћете ускоро на каналима Арене Спорт у филму који ствара Видеострој продукција", наводи се на сајту црно-белих.

Те сезоне Партизан је дошао до трипле круне и после 12 година поново стигао до Фајнл фора у Паризу, предвођен тренером Душком Вујошевићем.

"После гомиле спортских догађаја које смо испратили, некако се природно наметнула идеја да се овим документарцем ода почаст једној од најуспешнијих сезона, најтрофејнијег кошаркашког клуба у нашој земљи. Жеља нам је била да укажемо на сезону 2010 и све оно што се догађало а што ће остати као део спортске историје како Партизана, тако и српског спорта генерално", истакао је Милош Ратковић, извршни продуцент Видеостроја.

Како се истиче, бројни саговорници, бивши и актуелни чланови КК Партизан, присетили су се догађаја који су стали у само једну сезону, а по броју и значају, изгледају као читава једна епоха.

"Оживите сећања на турнеју по Америци, победе против Барселоне, Макабија, Цибоне, поразе у Паризу, чувено „И када не будеш први ти“ после Панатинаикоса, „3 на 3“ у Вршцу и тројку Мише Тумбаса за крај незаборавне сезоне. Срећом, само једне од многих сезона за понос у богатој историји КК Партизан", закључује се у саопштењу Партизана.

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести