Ђорђевић: Фокус на Немачку, очекујем подршку навијача

БЕОГРАД: Селектор кошаркашке репрезентације Србије Александар Ђорђевић уочи гостовања Немачкој и Аустрији у квалификацијама за Светско првенство у Кини изјавио је да је задовољан енергијом коју су показали његови играчи на припремама и утакмицу у Франкфурту означио као најважнију до сада.
Aleksandar Djordjevic/Fonet
Фото: FoNet

"Играчи су за ових неколико дана одговорили енергијом и ентузијазмом. Стеван Јеловац је ново име у односу на прошли "прозор" као замена за повређеног капитена Милана Мачвана. Верујем да ће бити достојна замена, трудимо се да не компликујемо много", изјавио је Ђорђевић на конференцији за новинаре у Кући кошарке. 

Селектор Србије истакао је да се нада подршци навијача у Франкфурту. 

"Немачка има добар амбијент, ентузијазмом, новог тренера. Победили су у прве две утакмице, али верујем у подршка наших навијача у Франкфурту. Против Немаца ће бити најважнија утакмица у групи до сада, али свака следећа ће бити најважнија", рекао је Ђорђевић.

Према његовим речима, највећи кадровски проблем представља повреда Стефана Јовића коју је задобио у финалу Купа Немачке и додао да ће данас донети коначну одлуку којих 12 кошаркаша путује за Франкфурт.

"Нисмо имали већих пехова, осим малог проблема са леђима Илије Ђоковића и повреде Јовића на утакмици финала Купа која ме је навела да не водим Вању Маринковића. Јовић је јуче био на магнетној резонанци, има оток на стопалу, отежано хода", изјавио је Ђорђевић. 

Селектор Србије је говорио о новим играчима Стевану Јеловцу и Огњену Јарамазу.

"Јеловац и Јарамаз су мотивисани, имају квалитет људски и играчки, на нама је да им олакшамо да се осећају као староседеоци. Мислим да саиграчи могу да им помогну, не тражим перфекције, без обзира на то што су захтеви високи", истакао је Ђорђевић. 

Репрезентација Србије после два кола у квалификацијама за Светско првенство има максималан учинак у групи Г и заузима друго место иза Немачке због лошије кош-разлике. 

Србија ће прву утакмицу у овом прозору одиграти у петак против Немачке у Франкфурту од 19.30 сати, док ће у недељу од 20.20 гостовати Аустрији у Бечу.

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести