Ђорђевић: Калинић је разумео, позив зависи и од понашања

Селектор кошаркашке репрезентације Србије Александар Ђорђевић изјавио је да је Никола Калинић позитивно и зрело реаговао када је изостављен са списка за Светско првенство у Кини.
a
Фото: EPA-EFE/TOLGA BOZOGLU

Ђорђевић је скратио списак на 18 имена и на њему изненађујуће нису крилни кошаркаш Фенербахчеа и Немања Недовић из миланске Олимпије.

„Играчи знају зашто их нема, али дозволите да то остане између нас. Разговарао сам са Калинићем у понедељак и он је реаговао изузетно позитивно и зрело. Разумео је и схватио причу зашто га сада нема", рекао је Ђорђевић за Спортски журнал а пренела Радио телевизија Србије.

Ђорђевић је додао да Калинић није завршио наступ у националном тиму.

"У будућности, као и до сада, зависи од форме, терена, резултата и понашања", поручио је он.

Репрезентација Србије окупиће се 18. јула у Београду, а три дана касније иде на базичне припреме на Копаоник где ће остати до 4. августа и утакмице против Борца у Чачку.

Планиране су још провере против Финске у Зрењанину 7. августа, три дана касније против Литваније у Штарк арени, а 12. августа против истог ривала у Каунасу.

Србија ће учествовати и на Акрополис купу у Атини од 16. до 18. августа, а два дана касније иде у Кину, где ће пре турнира имати провере против Италије, Новог Зеланда и Француске.

Српски кошаркаши на Светском првенству у Кини, које се игра од 31. августа до 15. септембра, играју у Д групи са Италијом, Филипинима и Анголом.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести