Ђорђевић обавио разговоре, играчи се прикључују до 20.јуна

БЕОГРАД: Селектор кошаркашке репрезентације Србије Александар Ђорђевић обавио је разговоре са свим кандидатима за трећи "прозор" у квалификација за Светско првенство, односно утакмице против Грузије и Немачке.
aleksandar djordjevic, fonet ap
Фото: Aleksandar Đorđević, foto: FoNet/AP

Ђорђевић је позвао 25 кошаркаша, међу којима су и из НБА лиге Милош Теодосић, Бобан Марјановић и Немања Бјелица и направио договор са свима око прикључивања репрезентацији, па ће се прва група окупити 15. јуна, а остатак тима пет дана касније.

Одлука стручног штаба о играчима који ће играти против Грузије и Немачке зависиће и од повреда, као и од статуса играча у њиховим клубовима (неки играчи преговарају око промене средине).

"Кошаркашки савез Србије као и увек разуме личне и клупске обавезе играча, да су иза њих исцрпљујуће сезоне, али очекује да и они разумеју потребе националног тима и допринесу колико могу добрим резултатима. Као организација смо дужни да се прилагодимо новим околностима, као и систему такмичења на који нисмо могли да утичемо", наводи се на сајту КСС.

Уочи утакмица у Грузији (29. јун) и против Немачке у Новом Саду (2. јул) планиране су две контролне утакмице затвореног типа (21. и 23. јун).

Селектор Ђорђевић је са играчима разговарао и о четвртом "прозору" у септембру (13. - 17), када репрезентација Србије наставља квалификације за Светско првенство и очекује се да буде још јача када се опораве повређени играчи, а можда и рачуна на оне из НБА лиге.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести