Ђорђевић: Приступ и озбиљност допринели великој разлици

ВУХАН: Селектор кошаркашке репрезентације Србије Александар Ђорђевић рекао је да је озбиљан приступ допринео убедљивој победи над Порториком (90:47) на Светском првенству у Кини.
djordjevic, kss
Фото: KSS

"Била је веома важна утакмица, тешка на много начина. Имали смо озбиљан приступ, озбиљно играли до краја… Нисмо дали Порторику шансу да се врати. Приступ и озбиљност су допринели оволикој разлици. Уштедели смо један тренинг који нам је био додељен у термину који нам није одговарао. Ово није никакав знак, Порторико је за сво поштовање. Мислимо о наредном мечу, трудимо се да се припремимо и опоравимо за Шпанију", рекао је Ђорђевић после утакмице у Вухану, а преноси КС С.

Велики респект даје Шпанији уочи међусобног сусрета у недељу од 14.30.

"Имају неке мале физичке проблеме, али биће спремни против нас. Они су екипа са много искуства, покупили су све што су могли у последњих 10 година, увек су ту негде, пуни су медаља, знања и искуства. Гасол, Руди, Љуљ, Рубио воде млађе са браћом Ернангомез", навео је он, уз напомену да је напорно да се игра у четири града турнир и да је ФИБА неким репрезентацијама "мајка, а неким маћеха".

Крилни кошаркаш Марко Симоновић задовољан је четвртим тријумфом у Кини.

"Одрадили смо сјајан посао, са одличном одбраном из које су долазили лаки поени. За нас је најважнија наредна утакмица против Шпаније", закључио је искусни кошаркаш.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести