Ђорђевић: Шансе за злато у Кини су веће, али не само нама

КОПАОНИК: Селектор кошаркашке репрезентације Србије Александар Ђорђевић изјавио је данас да су после бројних отказа у тиму САД веће шансе да се освоји злато на Светском пвенству, али да исто жели још шест-седам тимова.
sasa djordjevic
Фото: Tanjug (Tanja Valič)

"Услови које нам је КСС дао су одлични, желимо, као и увек, да нападнемо медаљу. Овај пут, једну од две медаље, јер је једна већ резервисана", рекао је Ђорђевић на конференцији за медије на Копаонику.

Ипак, на питање да прокоментарише бројне отказе великих имена у тиму САД Ђорђевић је био директан.

"Свакако да су нам због тога веће шансе, али не само. Сви траже шансу и морам да вам кажем да више размишљам о другим репрезентацијима, као што су Грчка, Литванија и Русија, који могу да изненаде. Стварно ће сви тимови доћи у најбољем саставу. А где је ту Шпанија, па Аргентина, Канада, Аустралија...".

Према његовим речима ове припреме су мало атипичне, али да ужива у раду са сјајним момцима који желе да на најбољи начин представе земљу у Кини.

"Свако ће добити шансу у припремним утакмицама, зато су ту. Да пробамо, да видимо шта и како. Свако ће имати прилику да покаже шта зна и уме. Сви ови играчи су база за неке неаредне сезоне, жао ми је што са нама није и Кузмић, јер би му, као и Мачвану и Тодоровићу, значило после повреда у клубу", рекао је он и открио да ће у Кину повести 14 играча и пред сам старт првенства "прецртати" још двојицу.

Он је прокоментарисао и спекулације да ће водити четири центра у Кину.

"Видећемо, указује се та прилика. Постоји идеја, имамо ту предност у односу на друге репрезентације и трудићемо се да је искористимо", поручио је Ђорђевић и захвалио се свима на подршци, уз констатацију да су играчи свесни очекивања и да сигурно они највише желе да испуне амбиције у Кини.

Репрезентација Србије на Светском првенству у Кини, које се одржава од 31. августа до 15. септембра, игра у Д групи са Италијом, Филипинима и Анголом.

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести