Ђорђевић: Теодосић 99 одсто неће ићи у Кину

БЕОГРАД: Селектор кошаркашке репрезентације Србије Александар Ђорђевић изјавио је да капитен Милош Теодисић 99 одсто неће путовати на Светско првенство у Кину.
milos teodosic
Фото: Tanjug (S. Radovanović, arhiva)

"Што се Теодосића тиче, у овом тренутку није добра слика. Направили смо нову магнетну резонанцу, руптура од 4,5 милиметра још постоји",казао је Ђорђевић.

То ће га онемогућити да иде с нама у Кину, а 99 одсто је да Теодосић неће ићи ни на Светско првенство", рекао је Ђорђевић на конференцији за медије у Краун Плази пред одлазак у Кину.

Остаје да се види хоће ли Теодосић ипак успети да се опорави за почетак шампионата а последњи рок за регистрацију играча је два дана пред први меч (29.08).

Уколико се то не догоди, Србију ће у походу на злато представљати 12 играча који ће се наћи у авиону.

То су: Стефан Јовић, Василије Мицић, Богдан Богдановић, Марко Гудурић, Марко Симоновић, Владимир Лучић, Стефан Бирчевић, Немања Бјелица, Никола Јокић, Бобан Марјановић, Мирослав Радуљица и Никола Милутинов.

Селектор кошаркашке репрезентације Србије Александар Ђорђевић, пред пут у Кину на последњи део припрема пред почетак Светског првенства, рекао је да је задовољан приказаним у припремним утакмицама.

"До сада смо обавили овај део припремам по плану. Десило се пар непланираних ствари и повреда играча. Оно што се десило Гагију Милосављевићу је најтежа повреда која може да се деси играчу. Јако нам је криво. Он је много дао репрезентацији. Он је и даље велики део екипе, осетиће се његово одсуство", рекао је Ђорђевић на конференцији за медије у Краун плази.

Рекао је да би Владимир Лучић требало да буде спреман за најважније такмичење ове године.

"Увек се прави селекција тако да се рачуна на непредвиђене ствари. Јако сам задовољан концепцијом тима. И 2014. године смо ишли са шест ‘малих’ и шест ‘великих’ играча. Постоји могућност да и сада буде тако. Имамо импозантну висину и физичку предност, то ћемо пробати да ставимо на терен. Играч попут Бјелице може да буде јако користан, пробали смо га на позицији три, где с обзиром на технику и креацију може много тога да понуди."

Кошркаши Србије ће у Кини, пред почетак СП играти са Италијом (23. август), Новим Зеландом (25. август), Француском (27. август).

"После Гагијеве повреде дошло ми је... Много се тражи од играча, јесте част да се игра за репрезентацију, али када се деси овако нешто, онда се појави и доза страха код других. То морамо да решимо заједно. Ми из федерација, људи који воле и који брину о кошарци, да се ускладе календари. Кошарка не може да се игра у канцеларијама, институцијама. Само на терену. Мислим ту на кошарку која напуни халу попут Арене, или Каунаса, или Атине. А то је могуће само ако су ту најбољи, Теодосић, Валанчијунас, Адетокумбо. Они су битни, ми остали не", рекао је Ђорђевић и додао да је више пута ишао у Женеву где је челницима ФИБА износио личне ставове за такмичења.

"Једна од ствари на којима ми инсистирамо, а то је да ФИБА реши да допусти свим екипама да иду са 14 играча на такмичење, 12 + 2, што не из тактичких разлога, а камоли за овакве ситуације".

Србија ће на СП играти у групи Д у Фошану, против Анголе, Италије и Филипина.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести