Ђорђевић више није селектор Србије

Александар Ђорђевић потврдио је на конференцији за медије да одлази са клупе репрезентације Србије.
djordjevic, kss
Фото: KSS

На питање да ли ће остати на клупи Србије, Ђорђевић је одговорио: "Тачно је шта су медији писали, одлазим".

Њему истиче уговор на крају Светског првенства у Кини, који су наши репрезентативци завршили на петом месту.

Ђорђевић је на клупи Србије већ пет година и са националним тимом освојио је три сербра – 2014. на Светском првенству, 2016. на Олимпијским играма и 2017. на Европском првенству.

После слабог резултата у Кини, Ђорђевић је одлучио да препусти кормило репрезентације неком другом.

На то место би могао да дође Игор Кокошков који је са репрезентацијом Словеније освојио Европско првенство прве две године.

Потом је образложио одлуку.

"Рекао сам играчима, ред и време је. Није било разговора о мом наставку, нити не, за сада. На мени је да се повучем и да не очекујем никакав разговор. Знам када тренер треба да направи први корак, осећам обавезу када то треба да направим. Нажалост, одлазим у тренутку када нисмо направили резултат", рекао је Ђорђевић.

Како је навео, то је одлучио још пре Мундобаскета.

"Живот у другом смеру, желим да лето посветим породици, јер јој дугујем пуно. Није било лако, од квалификација, до такмичења, свашта смо прошли, од повреда, турнира... Захваљујем се људима из КС С, Даниловићу, Ђиласу, који ме је поставио, и Бодироги као директору. Желим да се захвалим свим сарадницима свих ових година. Направили смо искрену, добру причу", закључио је Ђорђевић.

Претходно, Ђорђевић је прокоментарисао утакмицу против Чешке и као и целокупни турнир.

"Честитао бих Богдану на сјајном турниру. Био је прави вођа на терену. Нешто нам је недостајало на овом турниру, то се видело и у првом полувремену ове утакмице. Нисмо одиграли до коске. Вероватно је на утицало што се нисмо сви окупили у исто време. Други део смо одиграли како треба. Имали смо тешким момената, али смо се у другом делу навикли. Игра у транзицији нам је била одлична, ниском им дозволили лаке поене", рекао је Ђоршевић и похвалио игру Чешке.

"Честитао бих Чесима, одиграли су одличан турнир. Имају сјајног тренера и види се напредак. Саторански чини друге играче бољим и то је најважније у кошарци."

Ђорђевић се дотакао и организације самог турнира.

"Имали смо 11 изгубљних лопти у првом и само две у другом полувремену. Знамо да смо могли много боље, али смо остали кратких рукава. Организација турнира је невероватна, све је било одлично. Али, такмичење је било врло захтевно, о томе би организација требало да размисли. Прешли смо далек пут, немају све екипе исте услове за игру, као што је било у четвртфиналу. Играчима је потребан одмор како би играли најбољу кошарку."

На питање како је играти "неважне" мечеве, селектор је рекао:

"Данас је био најважнији меч за мене и за моје играче. И следећа ће бити најважнија. То ја учим своје играче. То је мој карактер, желим да пробудим змаја после пораза од Аргентине, нисам успео после пораза од Шпаније. Није важно шта је било, већ шта вас чека. Ми смо јаки, имамо карактер, али остали смо кратких рукава. Изгубили смо два меча, обе екипе су у финалу. Желим и њима да честитам."

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести