Дрес репрезентације Србије је велика част

БЕОГРАД: Председник Кошаркашког савеза Србије Предраг Даниловић, селектор Александар Ђорђевић и капитен репрезентације Милош Теодосић истакли су да не могу да разумеју одлуку чак 26 кандидата да откаже позив у Универзитетску репрезентацију јер је играње за државни тим одувек била част.
Кошаркашки савез Србије
Фото: Кошаркашки савез Србије

"Тај проблем отказивања постоји одавно, није ми јасан. Разна су оправдања, разумем повреде, али нека оправдања су глупава. Не желим имена да спомињем и на крст да их стављам, Универзитетска репрезентација је увек била замишљена да буде селекција за А тим. Не могу да схватим да играчи који нису афирмисани неће да буду део припрема репрезентације и такмичења", рекао је Даниловић на конференцији у хотелу Краун Плаза.

Први човек КСС сматра да су откази једни од разлога зашто се поједини кошаркаши касније изгубе у каријери.

"То је велики проблем последњих година, зато нам играчи нестају. Моје размишљање је да је сваком кошаркашу мора да буде част када добије позив репрезентације. Није лако решити овакве ствари, али нисам за санкције, већ да се озбиљније позабавимо тиме".

Thumbnail

Селектор Александар Ђорђевић наглашава да ће због новонастале ситуације имати великих проблема око састава тима на јесен у квалификацијама за Светско првенство, када играчи из НБА и Евролиге не буду са репрезентацијом.

Thumbnail

"Добио сам списак разлога свих отказа попут "на мору сам", "љут сам јер нисам на А списку", "боле ме леђа"... Боље припреме од репрезентације неће имати, многи из А тима су прошли кроз Универзитетску репрезентацију, Калинић, Симоновић, Радуљица... Срамота је шта се ради. Неки клубови су дали наредбу играчима да откажу. Зашто? Морамо да ставимо прст на чело", оштар је био Ђорђевић.

На њихове речи надовезао се и Теодосић изјавом да кошаркаши много губе што су одбили позив.

Thumbnail

"Јокићев потез донекле могу да разумем, момке из Универзитетске не могу. Немају оправдање, нису ништа урадили у каријерама и сада траже одмор. Нису свесни колико могу да добију, мени су њихови откази катастрофа", закључио је Теодосић.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести