Дуда Ивковић: Најбољи састав који је Србија икада имала

Прослављени српски тренер Душан Ивковић рекао је за Спутњик да је пред кошаркашки Мундобаскет велики оптимиста.
d
Фото: Youtube Printscreen

Гледајући нашу репрезентацију, Ивковић је нагласио да је ово сигурно далеко најталентованији и најбољи састав који је Србија икада имала и који изузетно води сада већ прослављени тренер Александар Ђорђевић, који има континуитет резултата.

„Поред проблема и повреда, овај тим је веома квалитетан, одлично су покривене све позиције и сви једва чекамо да такмичење почне“, рекао је наш легендарни тренер.

С обзиром на чињеницу да је ФИБА уочи овог првенства дала Србији највише шанси за прво место на Мундобаскету, Дуда Ивковић каже да смемо да се надамо некој од медаља.

 - Ипак, не треба сметнути с ума да данас на првенству играју и најбољи НБА играчи и да самим тим постоје остали квалитетни тимови. Без обзира што смо два пута лако победили Италију, не значи да треба да се опустимо, а наравно, ту су и Американци, Шпанци и Французи који имају континуитет играча и нарочито Немачка, која је последњих година све боља - подсећа Дуда Ивковић. - Евидентно је да ми јесмо једни од кандидата за медаљу, а Фибина ранг-листа не би требало да утиче на наше играче и селектора, не би требало да их поремети и да им буде бреме.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести