Ефес савладао Барсу за пласман на Ф4 Евролиге

Кошаркаши Анадолу Ефеса последњи су учесник завршног турнира Евролиге у Виторији након победе над Барселоном у Истанбулу резултатом 80:71.
anadolu efes, epa
Фото: Košarkaši Efesa, foto: EPA (TOLGA BOZOGLU)

Ефес је тако постао други турски тим који иде на завршни турнир Евролиге, пошто су претходно пласман потврдили Реал Мадрид, Фенербахче и ЦСКА Москва.

Екипа Анадолу Ефеса пружила је још једну сјајну партију пред својом публиком и потпуно заслужено се пласирала на завршни турнир Евролиге у шпанској Виторији. Иако је Барселона добро отворила утакмицу није успела да одржи континуитет пред препуном двораном Синан Ерден.

У првих десет минута су изабраници Светислава Пешића постигли малтене половину својих поена, 28, али су зато у наредне две четвртине убацили 29, што је Ефесу дало ветар у леђа да преокрене резултат у своју корист.

Најефикаснији у победничком тиму био је амерички бек Шејн Ларкин, са 18 поена и 7 асистенција, док је српски плејмејкер Василије Мицић постигао дабл-дабл са 10 поена и 10 асистенција. Барселону је предводио двојац Синглтон-Ертел са по 12 постигнутих поена.

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести